Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Herstel van door brand getroffen Stedelijk Museum / Drostenhuis gestart

Zwolle – Deze week is de aannemer Hanzebouw uit Zwolle begonnen met de herstelwerkzaamheden in het Drostenhuis, onderdeel van het voormalig Stedelijk Museum Zwolle.

Stichting Allemaal Zwolle en de afdeling Archeologie van de gemeente Zwolle krijgen na het herstel een plek in de panden aan de Melkmarkt en Voorstraat. Om dit mogelijk te maken wordt eerst de brandschade in het Drostenhuis hersteld. De brand die in het najaar van 2017 heeft gewoed was een korte hevige brand en heeft vooral erg veel roetschade veroorzaakt. Na de brand heeft Bureau Delfgou, monumentenadviseur, samen met de aannemer en de gemeente het plan voor het herstel gemaakt. De komende maanden werken specialisten eraan om alle roet en brandlucht uit het pand te krijgen.Daarbij zullen ze met zeer veel zorg omgaan met het bijzondere monumentale pand. Als het Drostenhuis vrij van roet is start de renovatie om het pand weer geschikt te maken voor de nieuwe huurder.

RTV Focus Zwolle sprak met aannemer Hanzebouw over de aanpak van de werkzaamheden in het Drostenhuis. Directeur Vincent Robijn van stichting Allemaal Zwolle sprak over de toekomstige invulling van de locatie.

Interview met aannemer Hanzebouw

Interview met Vincent Robijn van Allemaal Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button