Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

HBO Bruisweek, een fijne start voor alle studenten

Zwolle – Buro Ruis en ZwolleDoet! slaan de handen weer ineen met diverse partners in de stad voor het Studentenwelzijnsteam dat actief zal zijn tijdens de HBO Bruisweek van 28 t/m 30 augustus. De introductieweek is een feestelijk begin van de studententijd. Toch is het voor sommige aankomende studenten spannend om mee te doen. Omdat ze bijvoorbeeld een functiebeperking hebben, snel overprikkeld raken of omdat ze thuis voor iemand zorgen. Het Studentenwelzijnsteam heeft als doel alle studenten een warm welkom te heten en te zorgen voor een soepele overgang naar het studentenleven.

Ondersteuning

Tijdens de Bruisweek zullen Buro Ruis en ZwolleDoet! samen met Impacter, @ease, hogeschool KPZ, hogeschool Viaa, hogeschool Windesheim en RE:LINK ondersteuning bieden aan de nieuwe lichting studenten. Dit initiatief komt voort uit het besef dat de overgang naar het studentenleven niet alleen opwindend en leuk is, maar ook uitdagend kan zijn voor sommige jongeren.

De Bruisweek markeert het begin van een onvergetelijke studententijd, een avontuur waarin nieuwe vrienden worden gemaakt en de stad wordt verkend. “Het is tijdens de introductieweek echt feest in de stad en voor de meeste studenten hartstikke leuk om aan mee te doen. Maar het kan bijvoorbeeld zijn dat een student tijdens de Bruisweek eigenlijk bezig is met de ziekte van een familielid. Dan is het fijn als er iemand op de camping is die hiervan weet en waar ze terecht kunnen voor een luisterend oor.

Praktisch

Ook praktisch kunnen ze helpen, als een student bijvoorbeeld in een rolstoel zit. “We zullen aanwezig zijn op de camping en studenten kunnen ook vooraf contact met ons opnemen als ze vragen hebben.” Aldus Rosa Kreiter, coördinator van het Studentenwelzijnsteam en medewerker van ZwolleDoet!.

Ruurd Kempenaar, medewerker van Buro Ruis, benadrukt de waarde van de diverse samenwerking: “De samenwerking met hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, hogeschool KPZ, @ease, Impacter en RE:LINK is van onschatbare waarde. Hierdoor kunnen we studenten op een laagdrempelige manier benaderen gedurende de week. Het Studentenwelzijnsteam bestaat al meerdere jaren en we zien dat het fijn is voor de studenten dat we er zijn.”

Een studentenwelzijnsplan is opgesteld en tijdens de Bruisweek zullen alle deelnemende organisaties gezamenlijk aanwezig zijn om een luisterend oor te bieden aan studenten. Kreiter voegt eraan toe: “De introductieweek is een mooie tijd voor de studenten. Het is bijzonder om daar op deze manier een onderdeel van te kunnen zijn.”

Twijfel jezelf over deelname aan de Bruisweek? Neem dan eens contact op met Rosa of Ruurd via Welzijn@buroruis.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button