Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Pride in Concert Academiehuis De Grote Kerk

Zwolle – Wat hebben onder andere Händel, Rameau, Tsjaikovski, Poulenc en Bernstein gemeen? Ze waren allemaal queer, maar konden er niet altijd voor uit komen. Hun muziek echter staat al jaren in de spotlight en daarmee hebben deze queer-componisten door de eeuwen heen een belangrijke bijdrage geleverd aan de wereld van kunst en cultuur. Het Nederlands Bach Consort vindt het belangrijk om daarbij stil te staan en mee te werken aan dit bijzondere concert.

Pride in Concert 🏳️‍🌈
Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Zondag 27 augustus 2023
15:00 – 16:15 uur | vrije toegang

Wie werken mee?

Marcel Beekman tenor
Ooit in Zwolle aan het conservatorium cum laude afgestudeerd, nu van internationale faam om zijn interpretaties van zowel operarollen als oratoriumpartijen van vroege barok tot hedendaags repertoire.

Heleen Koele sopraan
Alumna van het conservatorium te Zwolle, sinds 1998 lid van het Nederlands Kamerkoor, grote carrière als solist in oratoriumrepertoire, en medeoprichter van Het Nederlands Bach Consort te Zwolle.

Sytse Buwalda countertenor
Pionier in de uitvoeringspraktijk van het vak van countertenor zowel in opera en oratorium als op het kleine podium alwaar hij op geheel eigen wijze contact met zijn publiek maakt. Medeoprichter van Het Nederlands Bach Consort te Zwolle.

Utku Geçgel piano
Masterstudent piano aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle. Utku komt uit Istanbul, Turkije. Zijn afstudeeronderzoek gaat over diversiteit en inclusie als uitgangspunt bij het programmeren/cureren van concerten.

Steven Faber piano
Als pianist, onderzoeker en coördinator verbonden aan de masteropleiding van het ArtEZ-conservatorium te Zwolle. Tevens werkzaam voor de Europese Associatie voor Conservatoria (AEC) voor de borging van ‘Diversity, Equity andInclusion’ in het internationale conservatoriumonderwijs.

Gerelateerde artikelen

Back to top button