BasketbalNieuws uit ZwolleSport

‘Hammertime’: Landstede Basketbal gaat verder onder nieuwe naam

Zwolle – Landskampioen Landstede Basketbal gaat met ingang van het seizoen 2019-2020 verder onder de clubnaam Landstede Hammers. “Deze nieuwe stap is in onze ogen een grote stap vooruit, die tegelijkertijd recht doet aan het verleden,” stelt Hajo Bijleveld, bestuurslid van Landstede Hammers.

De titel ‘Hammers’ komt niet uit de lucht vallen, want in het verleden droeg de Zwolse basketbaltrots al de namen ‘Cees Lubbers The Hammers’ en ‘Landstede The Hammers’. Bovendien noemen de supporters zichzelf ‘Hammers’. In de zomer van 2000 werd de eredivisieclub omgedoopt tot Landstede Basketbal en onder die noemer pakte de ploeg van cultuurdrager en coach Herman van den Belt op zaterdag 1 juni 2019 voor het eerst in de clubhistorie de landtitel.

“We staan er beter voor dan ooit,” vertelt Hajo Bijleveld. “Voor het landskampioenschap is hard gewerkt. We zijn in de afgelopen decennia als club stap voor stap gegroeid en veranderd.” De naamsverandering past volgens Bijleveld bij de vervolgstap. “Naast het kampioenschap is de groei van het aantal supporters de grote winst van het afgelopen seizoen. Om die positieve ontwikkeling te benadrukken en te versterken is besloten om de club vanaf nu Landstede Hammers te noemen.”

Het bestuur van Landstede Hammers benadrukt dat de naamsverandering niet lijdt tot een cultuuromslag binnen de club. “Onze vier kernwaarden blijven overeind: discipline, passie, samenwerken en vertrouwen. Alles draait om het team. Teams zijn immers effectiever dan individuen. We doen het samen en gaan relaties aan. Dat zal altijd zo blijven,” aldus Hajo Bijleveld, die ook helder is over de doelstelling van Landstede Hammers. “Wij willen blijven groeien in prestatie, begroting, toeschouwersaantal, huisvesting, enzovoort.”

Door de keuze voor een nieuwe clubnaam is er in de zomer gewerkt aan het ontwerpen van een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Bijleveld: “Wij presenteren het nieuwe logo met trots en hopen dat steeds meer fans de betekenis van ‘Hammertime’ gaan ontdekken!”

De nieuwe huisstijl © Landstede Hammers

Gerelateerde artikelen

Back to top button