BouwDiezerpoortNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Start voorbereidende werkzaamheden herinrichting Diezerbrink

Winkelgebied in Diezerpoort wordt aantrekkelijker, levendiger en veiliger voor verkeer

Zwolle – Op maandag 2 september start de gemeente Zwolle met voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink. Aan de Diezerkade en bij de rotonde De Brink wordt een aantal kabels en leidingen voor electra, gas, water en telecom vernieuwd en verlegd. Dit is nodig om te kunnen starten met de herinrichting in 2020. De nutswerkzaamheden zullen ruim voor de Sinterklaas- en kerstverkoop afgerond zijn.

De winkels in het gebied blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Daarnaast wordt de verkeershinder zoveel mogelijk beperkt. Duidelijke bewegwijzering zorgt voor informatie over alternatieve rijroutes en parkeermogelijkheden. Op een aantal momenten wordt de Diezerkade afgesloten voor doorgaand verkeer. De exacte data hiervoor zijn nog niet bekend.

tekst gaat verder onder de foto

Impressie Diezerbrink © Gemeente Zwolle

Herinrichting Diezerbrink

Gemeente Zwolle werkt samen met lokale ondernemers aan de herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink. Als de nutswerkzaamheden zijn afgerond, start in maart 2020 de eerste fase, te weten de rotonde De Brink en het eerste deel van de Thomas à Kempisstraat tot aan de Vechtstraat.

Levendiger, meer groen en meer ruimte voor fietsers

De Diezerbrink is direct verbonden met de historische binnenstad van Zwolle. Het krijgt meer groen, dit maakt het een prettige omgeving voor bezoekers. Voor fietsend publiek wordt het ook aantrekkelijker om er te komen. De rijbaan van Thomas à Kempisstraat wordt versmald en de stoepen breder gemaakt. Zo kunnen winkeliers wel uitstallingen plaatsen én hebben voetgangers ook voldoende ruimte. Parkeren voor auto’s blijft aan beide zijden van de Thomas à Kempisstraat, maar wordt slimmer ingericht. De rotonde De Brink verdwijnt en maakt plaats voor een veilige, verkeerskundige oplossing. Ook worden meer plekken gecreëerd voor fietsparkeren. Een aantal bomen is niet te handhaven binnen het nieuwe ontwerp en worden gekapt. Daarvoor in de plaats worden nieuwe bomen geplant. Tot slot wordt in deze eerste fase een deel van de waterkering, nabij de rotonde, verhoogd om te voldoen aan de nieuwste eisen voor waterveiligheid.

Samen met winkeliers en bewoners

In oktober 2018 heeft de gemeente Zwolle een eerste ontwerp herinrichtingsplan voor het gebied aan de ondernemers en inwoners gepresenteerd. Daarna heeft de gemeente het ontwerp samen met hen uitgewerkt tot een definitief ontwerp voor de eerste fase. Ondernemers en bewoners dachten onder andere mee over de inrichting van de straten, de (fiets)parkeerplaatsen, de bestrating en de beplanting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button