Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Digitale kaart laat alle inleverlocaties herbruikbaar afval zien

Zwolle – Waar kun je lege batterijen kwijt en waar kun je terecht voor de paart restjes hout na het klussen? De gemeente Zwolle heeft daarvoor samen met ROVA een digitale kaart ontwikkeld waarop alle ‘afval’ locaties op staan waar je recyclebaar materiaal kunt inleveren. Met deze zogenaamde GRIP-kaart willen de gemeente en ROVA stimuleren afval en grondstoffen zoveel mogelijk te scheiden, zodat de grondstoffen weer gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten.

Veel van ons afval kan nog prima gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Zo kan van oud textiel weer nieuw textiel gemaakt worden. Op veel locaties in Zwolle kan men versleten, kapotte, herbruikbare en/of recyclebare spullen en gebruiksartikelen inleveren.

Om inwoners van Zwolle te helpen deze locaties te vinden is de GRIP-kaart bedacht. De GRIP-kaart laat in één oogopslag de inzamelpunten zien. Hiermee helpt de gemeente Zwollenaren bij het apart inleveren van grondstoffen, zodat deze bruikbare spullen niet bij het restafval eindigen en verbrand worden. Zo verminderen we samen de afvalberg en dragen we bij aan een groene samenleving.

GRIP-wagen

Op de GRIP-kaart staan ook de locaties van de GRIP-wagen. De GRIP-wagen is één van de inleverpunten waar men terecht kan met kleine hoeveelheden grondstoffen die niet in de (ondergrondse) container horen, zoals kapotte borden, piepschuim of een restje laminaat. De GRIP-wagen staat op verschillende dagen bij de grotere winkelcentra in Zwolle, zodat inwoners van Zwolle gemakkelijk en dichtbij kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval kunnen inleveren.

Informatiepunt

Voor meer informatie over afval en grondstoffen kan men ook terecht bij de GRIP-kaart en de GRIP-wagen. De medewerkers van de GRIP-wagen staan klaar om vragen te beantwoorden.

GRIP wagen- Foto: © Peter Denekamp
GRIP-kaart Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button