Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

GroenLinks bezorgd om vogelpopulatie door harde vuurwerkknallen in Holtenbroek

Zwolle – “Sinds het uitbreken van de coronacrisis lijkt er een toename te zijn van vuurwerkoverlast.” stelt de GroenLinks fractie in Zwolle. Naar aanleiding van geknal in Holtenbroek maakt raadslid Simone Boshove zich zorgen om de vogelpopulatie daar.

GroenLinks maakt zich al jaren hard voor het tegengaan van vuurwerkoverlast. Rondom de jaarwisseling, maar ook op andere momenten in het jaar. Raadslid Simone Boshove is blij dat er afgelopen oud en nieuw ook door haar inzet is geëxperimenteerd met vuurwerkvrije zones, maar baalt dat het nu alsnog fout gaat. Recentelijk kreeg Boshove bericht van een inwoner uit Holtenbroek waar het de laatste weken iedere avond raak is. Ondanks meldingen bij gemeente en politie zou er niet handhavend worden opgetreden tegen deze overlast.

Uitgerekend nu in het broedseizoen, zijn vuurwerkknallen erg schadelijk voor vogels. Simone Boshove, GroenLinks Zwolle

Ransuil © Dirk-Jan van Roest CC Flickr.com

Simone: “Naast dat er veel inwoners en hun huisdieren overlast en schade ervaren door vuurwerk, wil ik in het bijzonder aandacht vragen voor de gevolgen van vuurwerkknallen voor broedende vogels in onze stad. Uitgerekend nu in het broedseizoen, zijn vuurwerkknallen erg schadelijk voor vogels.”

Handhaving nodig voor dierenwelzijn

Binnen onze bebouwde kom zijn onder andere sperwers, ransuilen en verschillende zangvogels te vinden. Uit onderzoek blijkt dat vogels ontzettend veel stress ervaren bij het geluid van vuurwerkknallen. Simone: “Voor het behoud en welzijn van deze vogelsoorten, vindt GroenLinks het daarom van groot belang dat er adequaat wordt opgetreden tegen vuurwerkoverlast.” Daarom wil ze van de wethouder voor dierenwelzijn, William Dogger weten of er inderdaad en toename is van het aantal meldingen van vuurwerkoverlast bij de gemeente en de politie. En als dit inderdaad zo is om extra te handhaven in buurten waar veel overlast wordt ervaren.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button