Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bruggen en sluizen vanaf 18 mei weer open voor pleziervaart

Zwolle – Met ingang van maandag 18 mei worden de bruggen en sluizen in Overijssel bediend volgens het zomerse regime. Dit betekent een versoepeling van het eerdere uitstel tot 1 juni van de opening van het vaarseizoen vanwege coronamaatregelen. De nieuwe richtlijnen van de rijksoverheid bieden ruimte om, onder strikte voorwaarden, de bediening van de vaarwegen in Overijssel weer op te pakken.

Het besluit om het vaarseizoen op 18 mei te starten is genomen in afstemming met gemeenten, waterschappen en andere provincies. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden gesteld om de veiligheid van alle betrokkenen te kunnen waarborgen. Zo moet de drukte in sluizen en op het water beheersbaar zijn. “Dit kan leiden tot extra wachttijden, en waar nodig, bij te grote drukte, schalen we bediening af.”, zo meldt de provincie Overijssel.

De provincie gaat zich inzetten om extra informatie te verschaffen aan vaarweggebruikers over veiligheid op en rond het water. Voor fietsers en voetgangers betekent de openstelling dat ze bij het wachten voor afsluitbomen voldoende afstand van elkaar moeten houden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close