Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietspad over dijk voormalige IJsselcentrale komende zes weken afgesloten

Zwolle – Het fietspad over de dijk langs de voormalige IJsselcentrale is de komen zes weken afgesloten. Het gaat om het stuk langs de kolenhaven en ter hoogte van het Oldenelerpark . Dit alles heeft te maken met een onderzoek dat Waterschap WDO Delta gaat uitvoeren in verband met de dijkversterking tussen Zwolle en Olst. Een omleiding is aangegeven.

Daarnaast is het fietspad ter hoogte van de onderzoekslocatie afgesloten voor wandelaars. Ook de doorgang vanuit het Oldenelerpark richting de dijk is voor voetgangers afgesloten in verband met veiligheidsoverwegingen.  ‘Omdat de onderzoeken op het binnentalud van de dijk plaatsvinden en het water terugstroomt richting de kolk, wordt het gebied wat nat(ter). Bovendien lopen de leidingen van de pomp over het voetpad. Omdat we het risico op een ongeluk(-je) te groot vinden (bij regen of in het donker) hebben we besloten het voetpad ook af te sluiten’, meldt WDO Delta.

De afsluiting duurt tot 21 februari.

Proeflocatie. In de avonduren is de locatie in verband met de veiligheid verlicht.
Afgesloten fietspad over de dijk
Er zijn inmiddels rijplaten geplaatst over het fietspad.
De doorgang van het Oldenelerpark richting de dijk is afgesloten.
Onderzoek Het waterschap wil weten hoe sterk de grasbekleding is. Het gras op de dijk zorgt er namelijk voor dat de grond op zijn plek blijft. Deze onderzoeken zijn nodig voor het project Zwolle-Olst dat WDO Delta uitvoert in het kader van het Hoogwaterbeschermings-programma. De IJsseldijk tussen Zwolle en Olst wordt de komende jaren versterkt om Salland en de stad Zwolle nog beter te beschermen tegen overstromingen. Waterschap Drents Overijsselse Delta is in 2017 gestart met dit een dijkversterkingsproject.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button