112 nieuwsAssendorpNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Fata morgana’ lokt brandweer naar Assendorp

Zwolle – De brandweer is dinsdagavond rond acht uur uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand in de Cliviastraat. Het bleek niet om brand te gaan maar om de schittering van de zon in een roterende schoorsteenkap.

De brandweer kwam van beide kanten de nauwe straat in Assendorp ingereden met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. Na een eerste controle waarbij gebruik gemaakt werd van een warmtebeeldcamera rees het vermoeden dat de melder de schittering in een roterende schoorsteenkap had gezien.

Deze zogenaamde spinner gaat draaien door de wind om de ventilatie in het rookkanaal te bevorderen. Door het snelle draaien en de spiegeling van de ondergaande zon leek het alsof er vlammen uit de schoorsteen kwamen.

Voor de zekerheid hebben brandweermannen een kijkje op het dak genomen. Van bovenaf was er ook geen enkel spoor van brand te ontdekken.

De eerste brandweerwagen komt vanaf de Groeneweg de Cliviastraat in
Een tweede brandweerwagen komt vanaf de Assendorperstraat de nauwe straat in.
Een brandweerman met de warmtebeeldcamera.
De roterende schoorsteenkap.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button