Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fototentoonstelling Dit is mijn verhaal

9 januari - 12 april

€24,99

In de tentoonstelling Dit is mijn verhaal vertellen achttien jonge christenen over een kantelpunt in hun leven. Zij koppelen hun persoonlijke verhaal aan een bijbelverhaal dat hen in die periode hoop en inspiratie gaf. De tentoonstelling schetst een eigentijds beeld van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn. Fotograaf Cigdem Yuksel maakte van twaalf verhalenvertellers krachtige – en tegelijk kwetsbare – portretten.

Alain Verheij, onafhankelijk theoloog en auteur van God en ik – wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel, verricht op 9 januari om 17.00 uur de officiële opening van de tentoonstelling. Dit is mijn verhaal is een productie van het Bijbels Museum en is vanaf 10 januari tot en met 12 april 2020 open voor publiek in het Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle.

Voor de tentoonstelling selecteerde het Bijbels Museum achttien jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. De jonge christenen – een aantal uit Zwolle en omgeving – beleven hun protestantse, katholieke of oosters-orthodoxe geloof allemaal op hun eigen manier. Ook hun culturele achtergronden lopen sterk uiteen. De verhalen over vriendschap, vergeven, loslaten, acceptatie, durven zijn wie je bent, zijn zeer persoonlijk en tegelijk universeel. Carolien Croon, directeur Bijbels Museum: ´De jongeren vertellen over de tegenslagen en obstakels in hun leven. Zó open, alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. Hun verhalen raken me diep.´ De research voor de tentoonstelling is gedaan door theoloog en auteur Janneke Stegeman. Zij interviewde tientallen jonge christenen uit heel Nederland.

Fotografie, audio en video

De tentoonstelling bestaat uit levensgrote fotoportretten van twaalf verhalenvertellers. Deze krachtige, en tegelijk kwetsbare, portretten zijn gemaakt door Zilveren Camera winnaar Cigdem Yuksel. De verhalen van deze twaalf jongeren zijn te beluisteren in begeleidende audiodocumentaires, geproduceerd door Maartje Duin en Lotte van Gaalen. De overige zes vertellen hun verhaal in een video. Deze korte, poëtische films zijn gemaakt door Sanne Rovers, met animaties van Tess Martin. De tentoonstelling is een productie van het Bijbels Museum in Amsterdam.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verscheen een publicatie met de verhalen van de achttien jongeren en de foto´s van Cigdem Yuksel. Redactie: Janneke Stegeman. Voorwoord: Don Ceder. De publicatie is uitgegeven door KokBoekencentrum. Prijs: €24,99.

Gegevens

Begin:
9 januari
Einde:
12 april
Kosten:
€24,99
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Academiehuis de Grote Kerk
Grote Markt 18
Zwolle,
+ Google Maps
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close