Nieuws uit ZwolleSport

Etiënne Reijnen stopt met voetballen

Zwolle – Verdediger Etiënne Reijnen (33) heeft besloten om per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. De geboren Zwollenaar speelde, verdeeld over twee periodes, 144 officiële duels voor de Blauwvingers.

Reijnen doorliep een groot deel van de eigen jeugdopleiding alvorens hij in het seizoen 2005/2006 zijn debuut maakte voor FC Zwolle en werd al gauw een vaste waarde in de achterhoede. Zijn sterke ontwikkeling werd ook elders opgemerkt en dat leverde de speler in de winter van 2011 een transfer op naar AZ. Hier speelde Reijnen 3,5 jaar, maakte hij zijn Europese debuut en speelde hij voor het eerst tégen zijn geliefde PEC Zwolle.

In 2014 volgde een uitstapje naar SC Cambuur, waarna Reijnen ook nog ruim twee seizoenen voor FC Groningen uitkwam. In 2017 vertrok de centrale verdediger naar het buitenland. Het Israëlische Maccabi Haifa legde hem vast, maar Reijnen keerde begin van het afgelopen seizoen toch weer terug naar Nederland. En wel op het oude vertrouwde nest in Zwolle. Helaas raakte Reijnen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen FC Emmen geblesseerd aan zijn enkel. De eerste drie wedstrijden begon Reijnen bij afwezigheid van Bram van Polen nog wel als aanvoerder aan het seizoen, maar het blessureleed was nog niet gedaan. Zijn uiteindelijk laatste optreden vond plaats op 30 augustus in en tegen Emmen. Als invaller kwam Reijnen vlak voor tijd in het veld, toen PEC Zwolle de eerste overwinning van het seizoen boekte. In de laatste wedstrijd voor de winterstop behoorde Reijnen weer tot de wedstrijdselectie. Maar ook in het nieuwe jaar bleef zijn enkelblessure hem parten spelen.

Etiënne Reijnen: ,,Ik heb een hele fijne periode gehad als voetballer in Zwolle. Niet voor niets ben ik na veel omzwervingen in binnen- en buitenland vorig jaar zomer teruggekeerd bij deze club. Mijn meeste wedstrijden voor Zwolle heb ik in de Jupiler League gespeeld. Het was daarom ook extra speciaal om ook met deze club in de Eredivisie gevoetbald te mogen hebben. Waar ik in de beginjaren nog wel eens voor drieduizend man speelde, was het stadion dit jaar meerdere keren met 14.000 supporters uitverkocht. Mooi om te zien hoe de club in de tussentijd gegroeid is. Helaas bleef de teller het voorbije seizoen op slechts 4 wedstrijden steken. Ik heb veel wedstrijden vanaf de zijkant moeten toekijken, iets wat je als voetballer zoveel mogelijk probeert te voorkomen. De knoop doorhakken om definitief te stoppen is zeker geen makkelijke beslissing voor mij geweest, maar wel de enige juiste. Toch kan ik met veel genoegen terugkijken op al die jaren hier in Zwolle en ben ik blij dat ik komend seizoen in een andere rol betrokken blijf bij mijn club.”

Technisch manager Mike Willems: ,,Het is in de eerste plaats heel jammer voor Etiënne zelf dat hij zijn tot medio 2021 doorlopende contract niet meer kan uitdienen, maar uiteraard is zijn keuze te begrijpen. Zoals hij zelf ook aangeeft, heeft hij in Zwolle een hele lange tijd gevoetbald in met name de Eerste Divisie. Hij heeft de club bij zijn terugkeer volwassener zien worden, want wat is er veel gebeurd tussen zijn vertrek in 2011 en zijn terugkeer vorig jaar. Daarnaast heeft hij zelf natuurlijk een hele mooie carrière buiten Zwolle gehad, met Europees voetbal als kers op de taart. Ik ben blij dat Etiënne ondanks zijn keuze te stoppen met voetballen wel bij onze club betrokken blijft. Vanaf komend seizoen zal hij het scoutingsteam gaan versterken. Naast het scoutingswerk gaat Etiënne ook voor het behalen van zijn trainersdiploma. Bij deze wens ik Etiënne daarbij heel veel succes en wil ik hem hartelijk bedanken voor al zijn gespeelde wedstrijden voor onze club. Ik kijk er naar uit om met hem verder te werken in zijn rol als scout.”

Vertrekkende spelers

In een eerder stadium werd al bekend dat de club niet verder gaat met Rick Dekker, Lennart Thy, Jarni Koorman en de afgelopen seizoen aan RKC Waalwijk verhuurde Stanley Elbers. Het viertal had een aflopende verbintenis. Ook neemt PEC Zwolle afscheid van huurlingen Rico Strieder, die terugkeert naar FC Utrecht, en Dennis Johnsen, die weer naar Ajax gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button