EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Essent verlaagt energietarieven met 50 %, helft klanten zit boven prijsplafond

Zwolle – Door de dalende energieprijzen verlaagt Essent haar variabele tarieven met 50 procent. Het nieuwe tarief voor stroom en gas gaat in op 1 april 2023 en geldt voor alle 1,2 miljoen huishoudens met een variabel leveringscontract.

Op grote schaal vaste contracten aanbieden

De tarieven liggen opnieuw voor drie maanden vast. Om klanten voor langere tijd zekerheid te bieden, bereidt Essent zich voor om in het voorjaar weer op grote schaal vaste contracten aan te bieden.

Ruim 1,2 miljoen klanten van Essent ontvangen per 1 april een tariefverlaging op stroom (52%) en gas (47%). Daarmee staat het variabele leveringstarief per 1 april op €0,47915 per kWh stroom en €1,82444 per m3 gas (inclusief 21% btw en energiebelasting).

50 procent boven prijsplafond

Bij ongeveer de helft van de klanten met een variabel contract loopt het jaarverbruik op tot boven het prijsplafond. Zij zien direct het effect van de tariefdaling op de energierekening. “Besparen op energie blijft belangrijk. Ik ben onder de indruk hoeveel mensen bewuster met hun energieverbruik omgaan. Een volgende stap zetten in het verduurzamen van je woning helpt om nog meer grip te krijgen op de energierekening”, aldus Resi Becker, CEO van Essent.

Om klanten langere tijd zekerheid te bieden, bereidt Essent zich voor om in het voorjaar weer op grote schaal vaste contracten aan te bieden. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich alvast aanmelden voor een ‘seintje’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button