KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

GGD IJsselland daagt inwoners uit in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder

Zwolle – Steeds duidelijker wordt wat het belang is van een gezonde leefstijl. Met de actie 30dagengezonder stimuleert GGD IJsselland inwoners om het heft in eigen hand te nemen voor een gezonde leefstijl. Door van 1 tot en met 30 maart mee te doen aan de actie 30dagengezonder, kunnen mensen ervaring opdoen met een gezondere leefstijl.

Uitdaging kiezen

Iedereen, jong en oud, kan mee doen. Deelnemers kiezen zelf een gezonde uitdaging om 30 dagen vol te houden. Denk aan elke dag een ommetje of 10.000 stappen, koud afdouchen, 30 dagen vegetarisch eten, niet snoepen, alcoholvrij of elke dag je smartphone een uurtje uit. Meer ideeën staan op www.30dagengezonder.nl. Vorig jaar deden ruim 8000 mensen mee. Dit jaar doet GGD IJsselland voor het eerst mee aan de actie, samen met 6 andere GGD’en en hoopt op veel deelnemers in onze regio.

In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder. Daarom helpt de GGD jou om samen met veel anderen in maart in actie te komen voor je gezondheid. Samen is nog leuker en het werkt. Belangrijk is dat je kiest voor een concrete haalbare uitdaging die je 30 dagen volhoudt.

Meld je aan met een uitdaging en GGD ondersteunt je

Iedereen die woont of werkt in de regio kan zich tot 1 maart 2023 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Door je aan te melden ontvang je de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers je om vol te houden. Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder en maak kans op mooie en gezonde prijzen. Deelname is gratis.

Alleen of samen! Wie daag jij uit?

Meedoen kan individueel of in een groep. Samen een uitdaging aangaan werkt stimulerend en je houdt elkaar scherp. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven, een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten en collega’s gaan bijvoorbeeld tijdens de lunch samen wandelen. Iedereen kan ook kiezen voor een eigen uitdaging.

Bron
ggd ijsselland

Gerelateerde artikelen

Back to top button