Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste Minecraft monumenten toernooi Zwolle

Zwolle – Van 31 augustus tot en met 10 september organiseert Stadkamer het eerste Minecraft monumenten toernooi in Zwolle. Jongeren tussen de tien en vijftien jaar worden uitgedaagd om in een virtuele 3D wereld één van de monumentale gebouwen van Zwolle na te bouwen.

Minecraft is een spel, een virtuele 3D wereld waarin de spelers alle vrijheid hebben om gebouwen, creaties en kunst te bouwen. Tijdens het Minecraft monumenten toernooi in Zwolle kiezen jongeren een monumentaal Zwols gebouw, zoals de Peperbus, de Fundatie of de Grote Kerk, dat zij zo gedetailleerd mogelijk na gaan bouwen. Het eindresultaat is dan, met een virtual reality bril, te bewonderen tijdens Open Monumentendag op 10 september. Een deskundige jury beoordeelt alle virtuele bouwwerken en kiest het mooiste gebouw. De bouwer van dit mooiste gebouw
wint een virtual reality bril.

Aanmelden

Via minecraftzwolle@stadkamer.nl kunnen jongeren zich aanmelden voor dit toernooi. Op woensdagmiddag 31 augustus is er een bijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven over het toernooi. De presentatie van de Minecraft bouwwerken is op zaterdag 10 september. Jongeren kunnen gratis deelnemen aan het toernooi maar hebben hiervoor wel een eigen Minecraft licentie/account en een eigen desktop/laptop nodig.

minecraft

Gerelateerde artikelen

Back to top button