Er op uit TipsVoorpagina

Lepeltje Lepeltje dekt de tafel voor de tweede editie in Zwolle

Zwolle – Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli wordt het Ter Pelkwijkpark een bourgondisch samenkomen voor jong en oud.

Cultureel food festival Lepeltje Lepeltje komt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli voor de tweede keer naar Zwolle. Het Ter Pelkwijkpark wordt een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast 25 mobiele keukens is er een uitgebreid muziek- en kinderprogramma. De toegang is helemaal gratis.

MOBIELE KEUKENS

Op Lepeltje Lepeltje staan geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens uit het gehele land. Zo serveert Vietnamama heerlijk Vietnamees street food zoals spring rolls en garnalenloempia’s. Mr. Jerk serveert vanaf hun rokerige BBQ-barrels vlees gemarineerd in traditionele Jamaicaanse kruiden, scotch bonnet pepers en limoen. De Microbar laat mensen op een leuke, lekkere en laagdrempelige manier kennismaken met het eten van insecten. Het aanbod van de cateraars is zeer uiteenlopend en er is voor ieder wat wils.

LEPELTJE LEPELTJE BURGER

Een bijzonder gerecht is de Lepeltje Lepeltje Burger, die is samengesteld door een prijsvraag op social media. Middels een oproep op Facebook kon men de lekkerste, gekste en sappigste suggesties doen. Een Mexicaanse burger kwam als winnaar uit de bus en wordt tijdens Lepeltje Lepeltje door HotMamaHot voor de hongerige bezoekers geserveerd.

MUZIEK

Tijdens het hele weekend zorgen vele bands en DJ’s voor fijne deuntjes. Op zaterdag host poppodium Hedon het live podium met onder andere de negenkoppige Zwolse soulformatie Soular Flare.

KINDERPROGRAMMA

Op zaterdag en zondag zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen zoals interactief theater, kinderyoga, een heuse limonadefabriek en vele andere knutsel-, sport- en doe-activiteiten.

DUURZAAM

De organisatie is van mening dat iedereen moet genieten van lekker eten en drinken, maar tegelijkertijd wil Lepeltje Lepeltje bijdragen aan een duurzame wereld. Daarom heeft Lepeltje Lepeltje maatregelen genomen om het voor iedereen wat fijner te maken in de wereld. Zo biedt elke cateraar minstens één vegetarische maaltijd aan, zodat iedereen een ruime keuzevrijheid heeft. Op het festival zijn alle bordjes en bestek van biologisch afbreekbaar materiaal en drank wordt geschonken in hard plastic bekers.

ENTREEBEKER

Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig een half muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben enorm geholpen.

LEPELTJE LEPELTJE
Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli
Vrijdag: 12.00 – 00.00
Zaterdag: 12.00 – 00.00
Zondag: 12:00 – 22:00
Ter Pelkwijkpark, Zwolle
www.lepeltje-lepeltje.com/zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button