HanzelandNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Eerste bloemetjes buiten gezet in ‘Gerrits tuin’

Zwolle – Het tweede verjaardagsfeestje van vastgoedontwikkelaar VanWonen bestond donderdag uit het vergroenen van de Spoorzone. Een jaar geleden gaf het bedrijf de tijdelijke invulling van haar eigen achtertuin aan de Willemsvaart cadeau aan de stad. Wethouder Ed Anker, VanWonen directeur Alfred Boks en studenten van het Zone.college Robbin en Olav staken de handen uit de mouwen door de eerste planten in de grond in te graven.

Samen maken we de stad

“Zwolle heeft vandaag een bijzonder cadeau in ontvangst genomen”, zegt wethouder Ed Anker. “Een prachtige plek waar ideeën kunnen bloeien en waar Zwollenaren elkaar ontmoeten. Een plek die we samen gaan ontdekken en die écht past in de Spoorzone. We zijn blij dat VanWonen op deze manier investeert in deze bijzondere tuin. Want, samen maken we de stad!”
tekst gaat verder onder de foto

“Het afgelopen jaar zijn steeds meer Zwollenaren aangehaakt bij de tijdelijke invulling. Vanuit ons kantoor zie ik het terrein nu dan ook dagelijks veranderen, want het ligt in de achtertuin van ons kantoor dat ontworpen is door Gerrit Rietveld,” vertelt Alfred Bolks. “Dat is ook meteen een eerste link naar de naam van het gebied: Gerrits Tuin. Welke linkjes er nog meer zijn, laten we iedereen graag ervaren, maar we dagen Zwollenaren vooral uit om mee te doen. Drie jaar lang is er in Gerrits Tuin ruimte voor initiatieven die te maken hebben met cultureel ontmoeten, circulair leven en innovatief ondernemen. Dit gaat een plek worden waar ideeën tot bloei komen, een voedingsbodem voor de toekomst, een broeikas voor innovatievelingen. Op 19 april is de officiële opening.”

Eimert Fikse, directeur Zone.college: “Het is fantastisch om dit eerste resultaat te zien, dit is een prachtige kans voor onze studenten. En zeker het thema stadsvergroening, dat de komende jaren steeds belangrijker wordt in onze samenleving en voor het vak van de hovenier, want die speelt een belangrijke rol in urban green ontwikkeling.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button