Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Een nieuw voorzieningenplan voor Stadshagen; waar komen de scholen, de apotheken en sportplekken

Zwolle – De gemeente Zwolle wil de wijk Stadshagen toekomstbestendig maken door meer voorzieningen te realiseren op het gebied van zorg, cultuur, ontmoeten en sport. Daarvoor is een voorzieningenplan opgesteld dat gebaseerd is op een onderzoek uit 2022 naar de vraag en het aanbod van voorzieningen in de groeiende wijk. Het plan bevat onder andere voorstellen voor de invulling van verschillende plekken voor voorzieningen, de nieuwbouw van twee scholen en de ontwikkeling van De Tippe en Breecamp-West.

Onderzoek naar voorzieningen in Stadshagen

Volgens het onderzoek is er momenteel een tekort aan voorzieningen op het gebied van onder meer eerstelijns zorg, wijkaccommodaties en (buiten)sport. Dit tekort zal in de komende jaren toenemen als er geen actie wordt ondernomen. Het voorzieningenplan geeft aan hoe de gemeente de beschikbare plekken voor voorzieningen in Stadshagen wil invullen met verschillende functies. Ook wordt er gekeken naar de benodigde voorzieningen in nieuwe Stadshagen buurten De Tippe en Breecamp-West, en naar het effect op de bestaande buurten van Stadshagen.

Voorstellen voor invulling van voorzieningenplekken

Een van de concrete voorstellen in het plan is om een deel van de Scholtensteeg D kavel toe te wijzen voor nieuwbouw van de Eliëzerschool en de Obadjaschool. Daarnaast wordt er ingegaan op de programmatische invulling van de voorzieningenkavels Breezicht-Zuid, de kavel naast CSV-terrein, de kavel Vrij Werkeren en Breecamp-West. Hierbij wordt gedacht aan functies zoals gezondheidscentra, multifunctionele accommodaties, sportvelden en speelplekken.

Het voorzieningenplan is een belangrijke stap om Stadshagen te ontwikkelen tot een aantrekkelijke en leefbare wijk waar iedereen zich thuis voelt.

Dit is een Focus-premium artikel.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button