Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Ecoplanten op de Thorbecke Scholengemeenschap vmbo-PrO

Zwolle – Op donderdag 4 november werd de eerste Ecoplant (een soort megagrote zonnebloem met panelen) geplaatst op de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle. Het is de eerste van vier Ecoplanten die binnen Sterk Techniek Onderwijs Zwolle door leerlingen in elkaar gezet zijn en op middelbare scholen geplaatst zullen worden.

Techniek heeft de toekomst.

Bijzonder aan de Ecoplant is dat deze met de zon meebeweegt en veel meer stroom opwekt dan gewone zonnepanelen. Techniek heeft de toekomst. Een wereld van prachtige beroepen waarin de banen straks voor het oprapen liggen. Een wereld van drones, robots en lasers. Het is natuurlijk niet voor niets dat middelbare scholen meer en meer aandacht hebben voor techniek. Precies daarom hebben Thorbecke Scholengemeenschap,
Greijdanus, Talentad Beroepscollege en Deltion (MBO) de krachten gebundeld onder de vlag van Sterk Techniekonderwijs Zwolle. Daarnaast wordt er met het duurzame aspect van het project ingehaakt op de actualiteit. Door de techniekonderwijs op deze manier betekenisvol vorm te geven, plant je het zaadje van de duurzaamheid.

Werk van de leerlingen

Extra bijzonder is dat deze Ecoplant door de leerlingen in elkaar is gezet. Zelfs de wrap voor om de zonnebloemstam is door leerlingen ontwikkeld. Leerlingen zullen eveneens assisteren bij de plaatsing. Zij ronden met deze activiteiten het keuzevak ‘duurzame energie’ af.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button