Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolse Kei uitgereikt aan Er is hoop Eetcafé

Zwolle – De Zwolse Blauwe Kei is in de WRZV Hallen uitgereikt aan het Er is Hoop Eetcafé Zwolle. Zij mochten de Blauwe Kei ontvangen van voormalig eigenaar Freddy Eikelboom. De organisatie zet zich in voor gratis maaltijden die ze op verschillende plekken verstrekken aan mensen die dit nodig hebben.

De blauwe kei staat symbool voor Zwollenaren die zich inzetten voor de stad en haar inwoners. Deze wordt ieder jaar doorgegeven aan een andere Zwollenaar die het verdient. Coördinator Mark Groothuis van het Er is Hoop Eetcafé is erg trots. “Ik vind het geweldig dat wij de Blauwe Kei mogen ontvangen en al helemaal uit handen van Freddy Eikelboom.”

De Blauwe Kei werd door Freddy Eikelboom overgedragen in de WRZV hallen. Hier worden vele maaltijden bereid om uit te kunnen delen aan de Zwollenaren die dit nodig hebben. Ze zetten zich hier met meerdere vrijwilligers in voor andere mensen. Zelfs toen corona kwam zijn ze hiermee doorgegaan. Ze verstrekken nu al anderhalf jaar lang met behulp van de soepbus van het leger des Heils elke woensdag avond gratis maaltijden op 5 locaties in Zwolle.

Degene die de Kei ontvangt bepaalt zelf aan wie het door wordt gegeven het jaar erop. Voorgaande eigenaren van de Blauwe kei waren onder andere HESZ, Rob Bults, Peter Vader, de Partij Voor Cultuur en natuurlijk Freddy Eikelboom die hem nu door heeft gegeven. Mark Groothuis: “Er zijn zoveel initiatieven met vrijwilligers in Zwolle die zich inzetten voor de medeburger. Dus ik weet zeker dat wij volgend jaar een mooie organisatie zullen vinden om hem aan over te dragen.”

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button