KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Echtpaar Rabel 60 jaar getrouwd

Zwolle- Echtpaar Rabel – Daenen is op woensdag 22 september 60 jaar getrouwd. Wethouder Schuttenbeld bracht het echtpaar een bezoek op woensdag 22 september om ze persoonlijk te feliciteren.

Jan en Dini zijn allebei geboren in Zwolle. Jan is geboren op ‘het Eiland’ in de oude binnenstad en Dini is geboren in ‘de Kamperpoort’. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens het ‘rondje Diezerstraat’. In die tijd liepen jongeren rondjes door de Diezerstraat met als doel een partner tegen te komen.

Nadat ze getrouwd zijn hebben Jan en Dini een aantal jaren in de Vornkenstraat gewoond. Daarna zijn ze verhuisd naar de Planciusstraat, waar ze nu al 54 jaar wonen.

Samen hebben ze ongeveer 60 jaar met groente en fruit op diverse warenmarkten gestaan. In Zwolle, Kampen, Ommen en Meppel. Jan begon al op zeer jonge leeftijd op de markt te werken en is later voor zichzelf begonnen. Iedereen in de familie hielp een handje mee, ook de kinderen van Jan en Dinie, een dochter en drie zonen, zijn hiermee opgegroeid.

Jarenlang hebben Jan en Dini een motorjacht gehad waarmee ze bijna elk weekend wel gingen varen. Verder zijn ze jaren actief geweest in het Zwolse Carnaval.

De grote hobby van Jan is tuinieren. Het echtpaar woont nog steeds zelfstandig en dat gaat ze nog redelijk goed af.

Gerelateerde artikelen

Back to top button