Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Echtpaar Marskamp – Ter Wee 60 jaar getrouwd

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld bracht maandagmiddag 6 februari een bezoek aan het echtpaar Marskamp – Ter Wee om de felicitaties over te brengen voor hun 60 jarig huwelijksjubileum.

Riek en Tiem Marskamp zijn getrouwd in een koud jaar, 1963. Het jaar waarin de Elfstedentocht werd gereden met als winnaar; Reinier Paping. Er zijn 2 kinderen Gerlinda en Albert geboren. Er daaruit zijn weer 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind voortgekomen.

Timmerman

De heer Marskamp heeft gewerkt bij de gemeente Zwolle als timmerman en later bij het onderhoud van gemeentelijke gebouwen. Hij heeft ook geholpen met projecten zoals de stadsmuur en de raadzaal. Ook het Vlaggen (vlag ophangen in de top) bij de Peperbus behoorde tot zijn taken.

Schaapjes en geiten

In 1979 is het bruidspaar verhuisd van het Prunuspark naar de Kloosterbrink. Dit huis hebben zij grotendeels zelf getekend en gebouwd. Het is gebouwd met duurzame bouw. Zoals materialen van een oude school in Zwolle. Vrienden, familie en kennissen hielpen mee met de bouw. Achter het huis kwam een stukje land vrij en dat heeft het bruidspaar gepacht. Jarenlang hebben ze hier schaapjes en geiten en zelfs een pony gehouden. Zij hebben meer dan 40 jaar op de Kloosterbrink gewoond.

Wijkcentrum de Weijenbelt

Mevrouw Markskamp heeft naast huisvrouw gewerkt in de schoonmaak van het wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum. De wijk Berkum heeft veel voor hun betekend en daarom wonen ze er nu nog steeds.

Gerelateerde artikelen

Back to top button