Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Drinkbare Vecht: Zwolse basisschool-leerlingen krijgen les over waterkwaliteit

Zwolle – Oprichtster van Drinkable Rivers, Li An Phoa, wandelt sinds begin juni langs de Vecht. Ze legt in totaal 170 kilometer af van de bron in Duitsland tot aan de monding bij Zwolle. Hiermee wil ze aandacht te vragen voor de waterkwaliteit van de Vecht en het herstellen van het ecosysteem, zodat we ooit weer uit deze rivier kunnen drinken.

Op donderdag 22 juni wandelt wethouder Gerdien Rots met haar mee. En vrijdagochtend 23 juni geeft Li An samen met Natuur- en Milieueducatie Zwolle en waterschap Drents Overijsselse Delta een veldles aan leerlingen van twee Zwolse basisscholen. Uw redactie is van harte welkom bij beide initiatieven.

Wethouder Gerdien Rots wandelt mee met Li An Phoa langs de Vecht

Wethouder Gerdien Rots van Groen/blauwstructuur wandelt op donderdagmiddag mee met Li An Phoa. Ook wandelen er genodigden mee die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Oosterenk en Hessenpoort. Tijdens de wandeling meten zij de waterkwaliteit in de Vecht.

Wat: Wethouder Gerdien Rots wandelt mee met Li An Phoa langs de Vecht
Wanneer: Donderdag 22 juni 2023 | 15.00 tot 17.00 uur
Waar: Buitenplaats Vechterweerd – Berkumer kolk

Zwolse basisschoolleerlingen krijgen les over waterkwaliteit

Het team van Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Zwolle en Waterschap Drents Overijsselse Delta geven samen met Li An Phoa op vrijdagochtend 23 juni een veldles bij de Berkumerkolk (nabij Het Nieuwe Verlaat) aan de leerlingen van groep 7 en 8 van Christelijke basisschool De Duyvencamp uit Berkum en groep 8 van Christelijke basisschool De Aquarel uit de Aa-landen.

Tijdens de veldles gaan ze in gesprek met Li An over vragen als: waar droom jij van voor onze Vecht? Stel je bent minister van het Water: wat zou je dan veranderen? De leerlingen doen ook zelf proefjes. Zo meten ze de waterkwaliteit en onderzoeken ze de helderheid en de geur van het water. Ook gaan ze op zoek naar libellen en juffers. De aanwezigheid van veel verschillende libellensoorten zijn een goede indicator voor schoon water.

Wat: Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Zwolle en waterschap Drents Overijsselse Delta geven samen met Li An Phoa een veldles aan leerlingen van twee Zwolse basisscholen
Wanneer: vrijdag 23 juni 2023 | 10.30 tot 11.30 uur

Waar: Maatgravenweg 6-2, Zwolle (vanaf hier kunt u via de dijk bij de zuidelijke Berkumerkolk komen).

Gerelateerde artikelen

Back to top button