Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Documentaire over de bedevaart naar Kevelaer

Zwolle – Al eeuwen lang wordt vanuit de regio Zwolle een Mariabedevaart georganiseerd naar het Duitse Kevelaer. Dit jaar gingen in augustus 170 pelgrims op weg. Kees Prins en Carin Koopman volgden de deelnemers tijdens hun bedevaart voor een documentaire.

Op pelgrimage gaan is tegenwoordig heel populair. Maar een deel van de bevolking in de regio Zwolle doet dit al eeuwen. De Mariabedevaart naar Kevelaer wordt sinds 1779 vanuit Zwolle georganiseerd. Op dit moment is de organisatie in handen van de ”Broederschap Kevelaer Zwolle en omstreken”. Het woord omstreken kan ruim genomen worden: ook Deventer, Dronten en Steenwijk hebben zich aangesloten bij de ”Zwolse” bedevaart. Voor de Mariabedevaart worden twee dagen uitgetrokken, men overnacht in Kevelaer. Zo ontstaat in het bedevaartprogramma ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Ook blijkt de beleving van de bedevaart tijdens de tweede dag nog intenser te zijn.
De documentaire ”Bedevaart naar Kevelaer” kan bekeken worden via onderstaande link:

Over Weerloze Waarden: ”Weerloze Waarden” is de naam van een reeks programma’s over kunst en cultuur in Kampen en de regio. De naam is ontleend aan de bekende dichtregel van Lucebert: alles van waarde is weerloos. ”Weerloze Waarden” wordt gemaakt door Kees Prins (camera en techniek) en Carin Koopman (onderzoek, voice-over en interviews). Oorspronkelijk werd de serie gemaakt voor kampenonline.com, maar door het regionale karakter van de items wordt steeds meer samengewerkt met media in andere plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button