Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Sinterklaas volgt dit jaar een nieuwe route in de parade

Zwolle – Dit jaar volgt Sinterklaas een nieuwe route in de parade door de binnenstad van Zwolle! “Sinterklaas wilde graag nog meer van het mooie Zwolle zien, dus dan regelen wij dat!” zegt Stichting Evenementen Zwolle (SEZ) voorzitter Edwin ter Burg.

Zaterdag 18 november legt Sinterklaas om ongeveer 14.20 uur met zijn boot aan bij het Rodetorenplein. De activiteiten in én om het Rodetorenplein starten al om 14.00 uur. De Sint vertrekt om 15.00 uur vanaf het Rodetorenplein en zal via de Buitenkant, Vispoortbrug, Thorbeckegracht, Diezenpoortenbrug, Kerkstraat, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt en Korte Ademhalingssteeg richting het Grote Kerkplein lopen.

Het Grote Kerkplein wordt vanaf 14.30 tot 17.30 uur omgetoverd tot een echt feestplein met leuke activiteiten en een verrassend podiumprogramma. Door mee te doen aan activiteiten als springen, stormbaan lopen, tekenen, jongleren, pakjes gooien en schminken kunnen kinderen een pietendiploma behalen. Het podiumprogramma zit vol met muziek, dans en leuke verrassingen. Rond 16.00 uur zullen Sinterklaas en pieten aankomen op het Grote Kerkplein om zich bij het feestgedruis te voegen.

Zien de Sint en pieten jou tijdens de parade en/of bij het Grote Sinterklaasfeest?

Gerelateerde artikelen

Back to top button