SportVoetbal

Berkum mikt Hellendoorn uit beker

Zwolle – Berkum heeft het bekerduel tegen derdeklasser Hellendoorn met 4-0 gewonnen. De bezoekers hielden een uur aardig stand maar konden het daarna niet meer bijbenen.
“We hadden er nog wel drie of vier meer bij kunnen maken. Maar we zijn een ronde verder, dus ik ben tevreden,” keek Berkum-trainer Arno Hoekstra op de wedstrijd terug.

Druk

De Zwolse hoofdklasser zette direct flink druk en al snel moest de Hellendoornse verdediging een bal van de eigen doellijn rammen. Vervolgens lieten Youp Kok en Frank Hoolsema kansen liggen om Berkum al vóór rust op een ruime voorsprong te brengen en trok Hellendoorn zich steeds meer op eigen helft terug, met spits Thijs Heuvink als eenzame frontsoldaat die in de middencirkel wachtte op een peer naar voren. In de 37e minuut braken de Zwollenaren eindelijk de ban. Na een corner stuurde Chris van der Meulen de bal richting doelmond, waar Jordi Lemmens vallend de 1-0 binnen kopte.

Knap gekeerd

Een minuut na de hervatting leek Hoeseb Yakob de voorsprong voor Berkum uit te gaan breiden door uit de draai uit te halen, maar Hellendoorn-keeper Ruben Meijer keerde het schot knap. Toen er bijna een uur op de klok stond konden de bezoekers de druk niet meer aan. De sterk spelende Björn Bakker slingerde bal voor het doel en toen er een Hellendoorn-verdediger uitgleed kreeg Chris van der Meulen vrij baan. Dat was wel aan de Berkum-linksbuiten besteed en hij liet keeper Meijer geen kans: 2-0. Een kwartiertje later veroverde Bakker opnieuw de bal en gaf hij perfect af op Chris van der Meulen, die de 3-0 binnen kon tikken. Vlak daarna gaf Van der Meulen, na een fraaie diagonaal van Bakker, af op Yakob die voor 4-0 zorgde. Ook daarna bleef Berkum er voor gaan, maar verder dan een schot van Bakker dat via de lat over vloog kwam de thuisclub niet meer.

Daarmee heeft Berkum de tweede ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost bereikt en heeft de ploeg de nare smaak van het vorige bekerseizoen, toen de Zwollenaren al in de eerste ronde werden uitgeschakeld, enigszins weggespoeld. De loting voor de tweede bekerronde zal op dinsdag 14 november plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button