KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Digitale scheurkalender ‘Zie je in Zwolle’ voor in de klas

Zwolle – Openbare Basisschool de Toonladder in Zwolle had vandaag de primeur! Zij mochten als eerste school de digitale scheurkalender “Zie je in Zwolle” gaan gebruiken. Wethouder van Cultuur, Monique Schuttenbeld, was bij de ingebruikname, aanwezig.

Een Digitale Scheurkalender is een verfrissende cultuursnack, voor iedereen die zich graag laat verrassen. De kalenders zijn ontwikkeld voor smartboard en tablet en gratis te gebruiken. Deze online tool brengt kunst, cultuur en erfgoed in de klas. Dit prijswinnende initiatief van Kröller Müller museum is inmiddels omarmd door diverse steden die een eigen kalender hebben gebouwd. Met een Zwolse variant gunnen we de leerlingen en hun leerkrachten verwondering en willen we scholen verleiden om op kunstbezoek te gaan. In de Zwolse kalender staan 12 culturele hoogtepunten van de stad opgenomen, zoals De Glazen Engel, de Sassenpoort, Poppen Theater Gnaffel, Hiphop, Herman Brood, de Peperbus, Adam van Rodin en de Hanzeboog.

Vanwege de bescherming van beeld- en auteursrecht is een password nodig. Dit wordt verstrekt door de specifieke ontwikkelaar.

De les is te bekijken op https://digitalescheurkalender.com/#/. Inloggen kan met wachtwoord.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button