Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Gerdien Rots (CU) gaat op voor wethouderspositie Zwolle

Zwolle – Gerdien Rots (49) is voorgedragen voor plek twee op de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Zij is voor het eerst daarnaast ook één van de wethouderkandidaten namens de partij. Als lokale partijleider zette Rots in de afgelopen acht jaren de koers uit voor ChristenUnie Zwolle: “Vanuit mijn idealen voor Zwolle als sociale, duurzame en economisch sterke stad is er veel bereikt. Zwolle zit in een flow van dynamische ontwikkeling. De komende jaren komt het erop aan dat elke Zwollenaar gehoord en gezien wordt. Ik wil graag dat alle Zwollenaren zich thuis voelen. De menselijke
maat staat bij mij altijd centraal, in het sociale beleid en ook in de groei van de stad.”

Naast Gerdien Rots is zittend wethouder Michiel Van Willigen (45) opnieuw kandidaat. Zoals eerder bekend werd, keert de andere CU-wethouder – Ed Anker – niet terug in het Zwolse politieke speelveld.

Ruben van den Belt staat op de eerste positie bij de gemeenteraadsverkiezingen van komende maart. Samen met Rots vormt hij een duo-lijstrekkersschap. Op Radio Focus vertelde hij onder andere over hoe dat ingevuld gaat worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button