KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Digitaal spreekuur Stadkamer Zwolle

 

Zwolle – Op 22 juni werd het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) bij Stadkamer officieel geopend. Eerder maakte het IDO al een valse start omdat het loket door de coronamaatregelen niet bezocht kon worden. Nu is het IDO weer geopend door wethouder Michiel van Willigen. We spraken met Marianne Elsjan of Wipper, adviseur digitale diensten over het informatiepunt.

Het IDO is speciaal voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Wie niet goed overweg kan met computers en internet, dreigt buiten de boot te vallen als hij of zij iets bij de overheid moet regelen of aanvragen. Digitale cursussen kon men al langer volgen bij Stadkamer.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Hulp en informatie

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een woning zoeken of een rijbewijs verlengen. Daarvoor moet men wel kunnen omgaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt, wordt het wellicht gemakkelijker een volgende keer.

Tijdens het spreekuur wordt men zoveel mogelijk verder geholpen door online de informatie te zoeken die men nodig heeft. Of door er voor te zorgen dat men op de juiste plek hulp krijgt. Wie iets moet regelen via de computer en dat zelf niet kan of begrijpt is welkom op het spreekuur. Daar denken de medewerkers mee aan het vinden van een oplossing. Wie in de toekomst graag zelf dingen wil leren regelen, kan bij Stadkamer gratis computercursussen volgen.

Het Informatiepunt Digitale Overheid is in Stadkamer Centrum. Het punt is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00-15.00 uur. De hulp is gratis en men kan gewoon binnenlopen.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button