BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontmanteling voormalig PTT gebouw in volle gang

Zwolle –  Twee maanden geleden startte DC Vastgoed met de werkzaamheden voor de herontwikkeling van het voormalige kantoor en sorteercentrum van PTT Post aan de Westerlaan in Zwolle. Het gebouw wordt op initiatief van DC Vastgoed getransformeerd naar een modern en duurzaam multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw. De ontmanteling van het voormalige sorteercentrum vordert gestaagd.

Naast de ingrijpende transformatie van het gebouw wordt ook de openbare ruimte rondom het
gebouw volledig vernieuwd. Het is de bedoeling dat de Westerlaan weer aantrekkelijk en levendig gaat worden. De eerste werkzaamheden lopen door tot en met eind augustus van dit jaar. Het is bedoeling dat er na de zomer wordt begonnen met de tweede fase van de werkzaamheden.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Oplevering in 2022

De oplevering van het gebouw staat gepland in de tweede helft van 2022. The City Post zal over een BREEAM Excellent certificaat beschikken en zal een Paris Proof bedrijfsverzamelgebouw worden. Dit maakt The City Post straks hét meest duurzame bedrijfsverzamelgebouw van Zwolle en omgeving.  De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen, ondersteunt
door Weever Sloopwerken uit Kampen, Façadis Gevelbouw uit Oldenzaal, De Groot Installatiegroep
uit Emmen en Inteco uit Boxtel.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button