Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Definitief ontwerp Stedelijk tapijt plein Hof van Volharding gereed

Zwolle – In oktober vorig jaar werd het ontwerp Het stedelijk tapijt van Dingeman Deijs architecten door de jury unaniem gekozen als beste ontwerp voor het kunstwerk in het Hof van Volharding op het Kraanbolwerk. Inmiddels heeft Dingeman Deijs architecten het ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Dit ontwerp is zowel door gemeente Zwolle als door de jury beoordeeld en goedgekeurd.

De historie van de locatie

In het patroon van het Stedelijk tapijt zijn patronen verwerkt die de historie van de locatie (Het Kraanbolwerk) verbeelden. Hout, zaden, granen, huiden en kwasten symboliseren de verschillende functies (respectievelijk, houtzagerij, stoomolieslagerij, graanmaalderij, huidendrogerij en lakfabriek) die het fabrieksgebouw de Volharding heeft gehad. Het water heeft betrekking op de locatie het Kraanbolwerk. Het Kraanbolwerk was als overslagpunt gelegen aan het Zwarte Water. En de vlag laat Zwolle als geheel zien.

Op het tapijt komt een boom (in boombak) en een lange houten bank waardoor de plek een prettige ontmoetingsplaats kan zijn voor bewoners en bezoekers van de binnenstad van Zwolle.

Aanleg 3e kwartaal

De architect werkt het ontwerp nu verder uit. Als alles volgens planning verloopt, wordt het Stedelijk tapijt in het 3e kwartaal van dit jaar aangelegd. De planning van de uitwerking gebeurt in afstemming met de bouw van de woningen en de overige aanleg van de openbare ruimte.

Gerelateerde artikelen

Back to top button