Aa-LandenNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Deelnemers Afval Bewust vallen in de prijzen

Zwolle – Wethouder William Dogger overhandigde woensdag op het Stadhuis de prijzen aan de gelukkige winnaars van de proef Afval Bewust.

Op 18 september 2018 zijn onder meer de gemeente Zwolle, de ROVA en de Rijksuniversiteit Groningen de proef Afval Bewust begonnen. Deelnemers kregen tijdens de proef met de vernieuwde ROVA-app inzicht in hun persoonlijke afvalscheidingsgedrag. Bewoners van de Aa-landen kondn meedoen aan de proef. Het belangrijkste doel van de proef was inzicht te krijgen in de methode die het meest effectief is voor het verminderen van de hoeveelheid restafval.

Voor iedere deelnemer was er binnen de ROVA-app een extra functie beschikbaar, waarmee men direct inzicht kreeg in de hoeveelheid restafval dat men had weggebracht. Zodra een deelnemer restafval naar de ondergrondse container had gebracht, volgde er een melding over afval scheiden op zijn of haar telefoon. Dat konden tips zijn over het beter scheiden van afval, maar ook informatie over hoe vaak afval is weggebracht in vergelijking met bijvoorbeeld vorig jaar.

Omdat er verschillende methodes zijn getest kreeg niet iedere deelnemer dezelfde informatie te zien. Naast het persoonlijke inzicht kregen deelnemers met een Androidtelefoon, met NFC-functie, tijdens de proef nog een extra functie tot hun beschikking. Zij konden de ondergrondse container met hun smartphone openen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button