Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

De grootste influencer van Zwolle: Thomas a Kempis

Wie is Thomas?

Zwolle – ANNO, museum in de maak, gaat op zoek naar het verhaal van Thomas a Kempis en nodigt Zwollenaren uit om te mee te gaan op ontdekkingstocht om erachter te komen wie Thomas nu precies was.

Zwollenaren worden de aankomende weken uitgenodigd om op onderzoek uit te gaan naar een van de grootste influencer die in hun stad heeft geleefd: Thomas a Kempis. Het meest bekende boekwerk dat aan Thomas wordt toegeschreven is ‘De navolging van Christus’. Dit boek staat bekend als een van de meest vertaalde en meest gedrukte boeken ter wereld.

Muurschildering 

Op 25 juli was het 550 jaar geleden dat Thomas a Kempis is overleden. Trotse Muren en ANNO onthulden op deze dag een muurschildering van Thomas in de Goudsteeg in Zwolle. Dit kunstwerk is gemaakt door Donovan Spaanstra.

Wie is Thomas? 

Zwollenaren kunnen hun zoektocht naar Thomas starten op de speciaal ontwikkelde website. Hier vinden zij de plekken in en om de stad waar ze veel meer te weten komen over het leven van Thomas, zoals bij het Bergklooster, de plek waar het klooster heeft gestaan waar Thomas heeft gewerkt en geleefd. Ook vinden bezoekers hier een vlogserie en een audiotour van ANNO waarin de vraag centraal staat: wie is Thomas? 

Gerelateerde artikelen

Back to top button