Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

D66 wil herplant in binnenstad voor bomenkap Grote Kerkplein

Zwolle – De Grote Kerk wil gaan verbouwen om voorbereid te zijn op de toekomst. Om dit te realiseren moet een deel van de bomen op het Grote Kerkplein worden gekapt. D66 Zwolle wil dat er herplant plaats vindt in de binnenstad om de bomenkap te compenseren. Dit stelt ze maandagavond aan de kaart in de gemeenteraad.

“Wij willen dat het verdwijnen van deze grote bomen gecompenseerd wordt in de binnenstad, en vragen het college of zij hiertoe bereid is” zo stelt fractievoorzitter Sonja Paauw van D66 Zwolle. “Groen is erg belangrijk voor de stad. Het heeft meerdere functies en naast het tegengaan van hitte en de opname van water is een groene stad met grote bomen gewoon heel erg mooi,” .

Erg zonde

D66 wil monumenten bewaren voor de toekomst. Ook willen de partij een levendige binnenstad waar veel te doen is én ontwikkeling en kansen voor iedereen in Zwolle vinden we ontzettend belangrijk. “De plannen voor de Grote Kerk dragen daar aan bij. Wij zien het voorstel dus zitten. Het is echter wel erg zonde dat er grote bomen voor moeten sneuvelen. Daar hebben we moeite mee,” zegt Sonja.

Verbinding met Museum de Fundatie

Dat het college de verbinding vanaf Museum de Fundatie met de rest van de stad wil maken lijkt voor de hand liggend. Geen dichte rots midden in de stad, maar een open en zichtbare toegang. “Je ontkomt er dus niet aan de bomen weg te halen.”

De partij vraagt maandagavond dan ook aan aan het college of zij bereid is nieuwe bomen te plaatsen of te zorgen voor andere compensatie in de vorm van verticale tuinen of zichtbare daktuinen. Ook de herinrichting van het Grote Kerkplein moet goed aangepakt worden.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button