Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Cursus fruitbomen snoeien vanuit landschap Overijssel

Zwolle – Landschap Overijssel geeft 20 februari een online basiscursus fruitbomen snoeien. Met deze cursus leren de deelnemers de basis beginselen van het snoeien.

Aan het einde weet de deelnemer waarom je snoeit, wanneer je wat snoeit en welk effect dit heeft. De cursist leert de snoeitechnieken aan waarmee de boom zodanig gesnoeid wordt dat er zo min mogelijk last is van beurtjaren, de boom zo lang mogelijk leeft en met zo min mogelijk werk.

In één ochtend krijgen de cursisten de theorie digitaal in een niet al te grote groep zodat er ruimte is voor interactie en overleg. Later, zodra het weer kan, is inschrijving voor praktijkochtenden op diverse locaties in Overijssel mogelijk.

Voor deelnemers die onzeker zijn of ze deze cursus ook digitaal kunnen volgen is er de mogelijkheid om een proefsessie te boeken zodat je op de cursus weet hoe het werkt en je kunt concentreren op de stof. Inschrijven kan tot maandag 15 februari 12.00. Landschap Overijssel stuurt dan het cursuspakket tijdig naar de deelnemers op .

De cursus kost 15 euro voor leden en 25 euro voor niet-leden.

Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Back to top button