KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Cultuurprijs Overijssel krijgt nieuwe vorm

Zwolle – Op 20 september 2021 reikt men de Cultuurprijs Overijssel uit, na een afwezigheid van twee jaar.

Het nieuwe bestuur werkt achter de schermen aan de nieuwe opzet van de prijs en de uitreiking. Dit doet zij onder leiding van oud-burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer, “Niet alleen het bedrag is verhoogd, ook de aanloop en uitreiking van de prijzen zijn geheel vernieuwd”.

Het nieuwe stichtingsbestuur heeft besloten om de twee prijzen aanzienlijk te vergroten met een
fors geldbedrag. Dat maakt de prijzen inspirerend en stimulerend voor kunst en cultuur in Overijssel.

“Tijdens een feestelijk avond reiken we de Cultuurprijs Overijssel uit en zetten het Cultuurtalent  van Overijssel in de spotlight, met een bijzonder programma in Theater de Spiegel in Zwolle. De winnaars maakt men eerder in het jaar al bekend, het programma maakt men in overleg met de winnaars en staat dus geheel in het teken van de winnaars zelf. De uitreiking wordt een hoogtepunt voor cultureel Overijssel, waar we kunst en cultuur in Overijssel en de winnaars in het bijzonder op een voetstuk plaatsen.”

Mogelijk door Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Overijssel

Voor de uitreiking werkt de stichting samen met Zwolse Theaters.
De nominatieprocedure kent een nieuwe vorm, waarbij men iedereen die aan de criteria voldoet
kan voordragen. Inhoudelijk beslist het bestuur, na advies van experts op de verschillende disciplines, wie de winnaars zijn. De nominaties zijn open tot vrijdag 21 mei 17.00 uur, inschrijvingen kan men doen op de website: www.cultuurprijsoverijssel.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button