Carnaval 2015CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Corana: Evenementen in Zwolle afgelast.

Onder andere Magic Circus voorstelling gecancelled

Zwolle – In de strijd tegen de verspreiding van het corona-virus heeft de gemeente nieuwe maatregelen afgekondigd. Alle evenementen met meer dan 100 deelnemers zijn per direct afgelast of uitgesteld. Ook het Magic Circus kreeg vlak voor de eerste voorstelling van vanmiddag te horen dat de voorstellingen niet door mochten gaan. Dit ondanks dat het Circus allerlei maatregelen heeft genomen. Zo zouden er minder dan 100 mensen bij de voorstellingen worden toegelaten, zouden alle kinderen voordat ze naar binnen gaan alle handen worden ontsmet. Net als dat alle banken en werktuigen continu werden ontsmet.

Ook bij de Paperclip werd een evenement afgelast. Twee leerlingen wilden een zinloos-geweld tegel leggen. Maar doordat er meer dan 100 leerlingen bij elkaar zouden zijn, werd deze feestelijke gebeurtenis voor onbepaalde tijd uitgesteld.


Dit zegt de gemeente Zwolle over de evenementen op hun website:

Wat betekent dit voor mij als ik een evenement/bijeenkomst organiseer voor meer dan 100 bezoekers?

We begrijpen dat het voor alle inwoners en ondernemers, maar ook voor kerken, (sport)verenigingen en organisatoren van culturele bijeenkomsten meer dan vervelend is dat bijeenkomsten mogelijk niet door kunnen gaan. De impact is groot. Gezondheid gaat voor alles, en daarom roepen we u dringend op de richtlijnen te volgen. We doen dit om onze oudere en kwetsbare inwoners zoveel mogelijk te beschermen, maar ook om onze zorgverleners en hulpdiensten zo lang mogelijk te ontlasten.

Hoe ga ik om met evenementen met minder dan 100 bezoekers?

Organisatoren staat het uiteraard vrij om uit eigen initiatief activiteiten af te lasten, dan wel te verplaatsen naar een ander moment. Om deze afweging te kunnen maken kunnen zij gebruik maken van het landelijk (bestuurlijk) afwegingskader. Het kader vind je door hier te klikken

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren