KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum naar hekkensluiter HZVV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij rodelantaarndrager HZVV, in een duel dat voor beide teams beslissend kan zijn. Berkum zet bij winst een forse stap richting lijfsbehoud in de 4e Divisie B, terwijl de thuisploeg moet vechten om de laatste strohalm te pakken.

“HZVV staat veel te laag als je kijkt naar de kwaliteiten van hun selectie,” waarschuwt Berkum-verdediger Robert Talens. ”Thuis hebben wij het lastig tegen ze gehad, dus we moeten op onze hoede zijn. We zitten in een behoorlijke flow, en dat is hartstikke positief, maar we hebben nou ook weer geen ploeg die maar zo even gaat winnen.”

Ontslag HZVV-trainer

Berkum won in november thuis, met de nodige moeite, met 2-0 van de Hoogeveense ploeg, in een periode dat de Zwollenaren zich wat oprichtten na een belabberde start van het seizoen. Voor HZVV was het daarna sappelen, wat eind december leidde tot het ontslag van trainer Rick Mulder. Zijn opvolgers, Jaap Scholing en Harold Brunsting, konden het tij echter ook niet keren, want HZVV bungelt nu al een aantal weken onderaan de ranglijst. In de laatste zes duels pakten de Drenten slechts één punt en ook in de laatste competitiewedstrijd ging het mis. Daar kwam wél de nodige pech bij kijken, want het leek er lang op dat HZVV bij het sterke Swift een remise zou boeken.

De Hoogeveense equipe kwam daar weliswaar snel met 2-0 achter, maar kort daarop schoot Jan Hup uit een vrije trap de aansluitingstreffer binnen: 2-1. HZVV kwam na rust via de snelle en altijd gevaarlijke Kelly Joao op 2-2 en een verrassend punt leek haalbaar, maar Swift scoorde in blessuretijd uit de kluts alsnog de 3-2.

Prima serie

Berkum is de laatste weken bezig met een prima serie, zowel in de competitie als in de bekerstrijd. De ploeg van trainer Arno Hoekstra rekende af met achtereenvolgens Olde Veste (3-0), Flevo Boys (0-2) en DHSC (3-0) en nam daardoor eindelijk wat afstand van de gevarenzone. Bovendien wonnen de Zwollenaren vorige week in de kwartfinale van het toernooi om de Districtsbeker Oost met 2-0 van competitiegenoot AZSV.

De Aaltense ploeg bood opvallend weinig weerwerk en mocht blij zijn dat het bij Zwolse goals van Marc van der Meulen en Lars Miedema bleef. Berkum gaat daarmee door naar de halve finale van het bekertoernooi én heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van een ticket voor de ‘grote’ Toto KNVB-beker.

Berkum staat inmiddels op de 10e plek in de 4e Divisie B en kan zaterdag bij winst verder richting de veilige haven koersen. Voor HZVV zal directe handhaving moeilijk worden, maar de nacompetitie kan nog bereikt worden en de Drenten hebben aangekondigd alles te zullen geven om de laatste strohalm te grijpen.

De wedstrijd HZVV-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Richard Groenewegen, die op Sportpark Bentinckspark aan de Sportveldenweg 3 in Hoogeveen om 15.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button