Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe Foto- en Filmwedstrijden van ‘De Stad Verbeeldt’

Zwolle – De Stad Verbeeldt houdt twee verschillende foto- en filmwedstrijden in het kader van haar project ‘Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel.’ In dit project  werkt De Stad Verbeeldt met een zogenaamd kernkwadrant waarin vier thema’s zijn ondergebracht. Deze werkt men in de ateliers nader uit: elke deelnemer kan daarbij zijn of haar persoonlijke voorkeur uitspreken voor een van de thema’s. De docenten zijn daarbij zowel vraagbaak als klankbord: zij proberen de stroom ideeën en voorstellen in een breder visueel en narratief kader te plaatsen.

Jong talent in het onderwijs

 

De eerste wedstrijd gaat om jong talent in het onderwijs.

Een vakjury zal 1e, 2e en 3e prijs selecteren voor de expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel in september 2023 in Harculo, Lübeckplein en Spoorzone in Zwolle.
Er kunnen 5-7 foto’s worden geselecteerd op destadverbeeldt.nl/online-platform. Op deze wijze bieden wij jonge talenten de mogelijkheid om hun werk te exposeren tijdens de expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel in september 2023 in het Dienstengebouw Harculo, op het Lübeckplein of in de Spoorzone Zwolle. Zo brengen zij een ode aan de kracht en de verbeelding in het Hanzejaar 2023.

In de maand april 2023 is het thema Jong en Talentvol
Wat zijn jouw talenten?
Waar ben je goed in?
Wat zijn je dromen voor de toekomst?
Wat zou je later graag willen worden?
Wie zijn jouw voorbeelden of idolen?
Wat vind jij belangrijk in je leven?
Waar ben je goed in?
En wat is je favoriete vak op school?

Ga op pad met je camera, laat je verrassen en laat jouw fantasie de vrije loop.

Stuur je foto of fotoserie met een korte tekst (20 woorden) of film van minimaal 1-2 min voor 1 mei 2023 naar: wedstrijd@destadverbeeldt.nl

1e prijs Zilveren Camera 2022
2e prijs Flies on the wall van Gijs Dragt en Bob Billows
3e prijs Word een supercoole fotograaf! Van H. Caroll.
Foto- en filmwedstrijd Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel – voor professionals en amateurs

Vervoer: Hier begint de wereld

In de maand april 2023 is het thema VERVOER: HIER BEGINT DE WERELD
Zodra je je naar buiten begeeft en de buitenlucht proeft, ga je op reis: te voet, op de step, fiets, brommer of motor. Of per auto, bus, tram, trein of schip. Waar ga je heen? Wat zou je zijn zonder vervoer?

Foto met een korte tekst (20 woorden) inzenden voor 1 mei 2023 of film van min 1-2 min naar: wedstrijd@destadverbeeldt.nl.

Een vakjury zal 1e, 2e en 3e prijs selecteren voor de expositie in Harculo in september 2023. En er kunnen 5-7 foto’s worden geselecteerd op het online platform van de website van De Stad Verbeeldt. Op deze wijze kunnen fotografen en filmers de mogelijkheid krijgen om hun werk te exposeren tijdens de expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel in september 2023 in het Dienstengebouw Harculo, op het Lübeckplein of in de Spoorzone in Zwolle. Zo brengen wij een ode aan de kracht van de verbeelding.

Een vakjury, bestaande uit Gertjan Aalders, Bert Janssen, Fieke van ’t Riet, aangevuld met gastjuryleden, maakt voor 10 mei 2023 bekend welke foto’s of films worden geplaatst en wie de 1e prijs Foto/Film van de Maand heeft gewonnen. Daarnaast wordt bekend gemaakt wie 2e en 3e prijs ontvangen.
1e prijs Zilveren Camera 2022 een fotoboek met de beste journalistieke foto’s uit 2022
2e prijs De bloei voorbij, van Ton Broekhuis, Noorderlicht Groningen: een fotoboek over schoonheid, bloei en sterfte in zuidoost Friesland, de woonomgeving van de fotograaf
3e prijs Flies on the wall van Gijs Dragt en Bob Billows: een fotoboek van een jaar lang backstage fotografie in Hedon

Spelregels

Aanmeldingsformulier voor 1 mei 2023 inzenden naar wedstrijd@destadverbeeldt.nl
Foto’s 2 – 3 mb / Film 1 – 2 minuten, foto en/of film moeten gemaakt zijn in de maand april 2023.
De inzender redigeert zijn of haar materiaal voordat dit wordt ingezonden.
De inzender zendt een of meer zorgvuldig geselecteerde enkelbeelden in.
Het is ook mogelijk een of meer series in te zenden.
Elke serie bestaat uit een samenhangende reeks foto’s (maximaal 5 – 7).
Het is mogelijk om maximaal één foto per serie ook als enkelbeeld in te zenden. Als je dat wilt, geef dat dan duidelijk aan.
De inzender gebruikt het aanmeldingsformulier met alle gegevens en gaat akkoord met de randvoorwaarden.

Expositie

Het werk van de deelnemers van de ateliers Visual Storytelling dat geselecteerd wordt komt te hangen als fotoseries en multimediale producties bij de expositie Verhalen van Zwolle, Hanzestad aan de IJssel van 17 augustus t/m 17 september 2023 in Harculo, Dienstengebouw, Zwolle-Zuid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button