112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brand in studentenflat Talentplein onderzocht door politie

Zwolle –  De politie Zwolle doet onderzoek naar de brand in de studentenflat aan het Talentplein. Bij deze brand raakte zaterdagochtend vroeg een bewoner zwaar gewond en moesten ruim 70 mensen worden geëvacueerd. Onderzoek door de politie is gebruikelijk bij dergelijke incidenten.

De hele dag was de brandweer en de forensische opsporing aanwezig om onderzoek te doen. Ook is er met omwonenden en getuigen gesproken. “In de loop van de dag was er nog geen indicatie van een misdrijf”, zo meldt de politie. “Resultaten van brand -en mogelijk forensisch (vervolg)onderzoek zullen de nodige tijd vergen. De aandacht is vandaag gericht op opvang en hulp slachtoffers, de omwonenden, het weer huiswaarts keren en verzamelen van informatie.”

De brand ontstond zaterdagochtend rond 7 uur in een appartement op de begane grond van het complex Tracé. Dit gebouw bestaat uit acht verdiepingen en heeft 90 appartementen voor studenten. De onderste drie verdiepingen hebben een aparte toegang en zijn gereserveerd voor Tactus Verslavingszorg en het Leger des Heils.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button