Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum ontvangt gedreven Genemuiden

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis vanaf 18.00 uur in de streekderby tegen SC Genemuiden, een opponent die zich niet eenvoudig weg laat zetten. Vorig seizoen wonnen de Zwollenaren twee keer van Genemuiden, dus Berkum weet zich verzekerd van een ongetwijfeld gedreven en taaie tegenstander.
“Genemuiden zal zeer gemotiveerd zijn en de beuk erin gooien. We moeten op onze tellen passen,” beseft Berkum-spits Chris van der Meulen. “Berkum en Genemuiden waren altijd aardig aan elkaar gewaagd maar wij zijn, vergeleken met vorige jaren, fysiek sterker en stabieler geworden. Dat kan uiteindelijk de doorslag geven.”

Weinig wijzigingen

Genemuiden stond bij het afbreken van het vorige seizoen op een keurige zesde plek en kreeg daarna maar heel weinig wijzigingen in de selectie. De nieuwe jaargang ging goed van start met een 1-0 winst tegen Buitenpost, maar daarna verloor de formatie van trainer René van der Weij met dezelfde cijfers bij AZSV. Vorige week herstelde Genemuiden zich echter goed door met 2-0 te winnen van SDC Putten, tot dat moment koploper van de Hoofdklasse B.

In die wedstrijd kwam Genemuiden al binnen een kwartier op voorsprong door een fraaie diagonale schuiver van ‘doelpuntenmachine’ Omar Kavak. Putten trachtte zonder succes wat terug te doen en nadat de bezoekers, na iets meer dan een uur, door een dubbele gele kaart met 10 man verder moesten was het slotakkoord voor de thuisclub. Toen Jur van Dalfsen iets meer dan een kwartier voor het slot met een wat gelukkige hakbal voor 2-0 zorgde bleek dat de genadeklap voor Putten, dat niet mocht mopperen dat de score niet hoger uitviel. Genemuiden staat nu op een achtste plek, waarbij opvalt dat de ploeg in drie duels slechts één tegendoelpunt moest incasseren. Met altijd gevaarlijke spitsen als Kavak én een zeer lastig te passeren verdediging is Genemuiden dus een tegenstander die respect afdwingt.

Mooi begin

Berkum zette in de openingswedstrijd ONS Sneek met 1-5 aan de kant en klopte daarna het sterke Eemdijk met 3-2. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 1-1 gelijk bij Urk en dat betekende het eerste punt dat Berkum in jaren op het voormalige eiland heeft gepakt. Urk startte sterk maar liet enkele kansen liggen en Berkum kwam vlak voor rust op 0-1 door een slim en oogstrelend doelpunt van Johnsen Bacuna. Direct na de hervatting kreeg Berkum enkele riante kansen, maar toen die om zeep werden geholpen kwam Urk langszij. In de slotfase kwam Berkum, mede door goed werk van keeper Huib Veurink, enkele keren goed weg zodat men ook aan Zwolse kant niet mocht mopperen over de puntendeling.

Berkum staat na drie duels nu op een tweede plaats in de Hoofdklasse B, maar de stand is vertekend omdat achtervolger Eemdijk één punt minder én een wedstrijd minder op de teller heeft. De Zwollenaren zullen hun goede competitiestart door willen trekken en zullen daarvoor zaterdag dus opnieuw punten moeten pakken.

De wedstrijd Berkum-Urk staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op Sportpark De Vegtlust om 18.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button