Nieuws uit ZwolleSportVV Berkum

Berkum naar worstelend De Dijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij ASV De Dijk, een tegenstander die het na twee opeenvolgende degradaties ook in de Hoofdklasse B moeilijk heeft. Opmerkelijk is wél dat de Amsterdammers juist vorige week hun eerste puntje pakten en er dus mogelijk sprake van een herstel. “De Dijk heeft een heel jonge ploeg die nog aan elkaar moet wennen. Maar er zit duidelijk verbetering in, als je ziet dat ze vorige week bij Volendam gelijk hebben gespeeld,” constateert Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Wij zullen daar toch drie punten moeten pakken. De afgelopen weken speelden we zeker niet op de top van ons kunnen en daar moeten we van leren.”

Opmars

De Dijk had ooit de ambitie om de tweede profclub van Amsterdam te worden en begon vanaf 2007 aan een pijlsnelle opmars, die van de 4e Klasse naar de Tweede Divisie leidde. Na het vertrek van een belangrijke geldschieter degradeerde de ploeg uit Amsterdam-Noord echter twee seizoenen geleden en afgelopen jaargang verliep al net zo rampzalig, want toen vloog de ploeg roemloos uit de Derde Divisie.

Daarna volgde, net als een jaar eerder, weer een complete volksverhuizing in de selectie, waar 14 nieuwelingen hun opwachting maakten en 12 spelers naar elders verkasten. Met dat nieuwe keurkorps startte trainer Kees Oostermeijer ook slecht in de Hoofdklasse B, want de eerste vijf duels gingen allemaal verloren. Vorige week pakte De Dijk echter het eerste punt door bij Volendam met 2-2 gelijk te spelen. In dat duel begon Volendam sterk maar het counterende De Dijk kwam halverwege de eerste helft via Mylan Polman op 0-1. Kort voor rust kwam Volendam op gelijke hoogte, maar onmiddellijk daarna zette Jordan de Jong de bezoekers weer op voorsprong: 1-2. In de tweede helft was Volendam sterker, maar verder dan 2-2 kwam de thuisclub niet, waarmee De Dijk eindelijk van ‘de nul’ af was.

Teleurstellend

Berkum heeft ronduit teleurstellende weken achter de rug, want de ploeg van trainer Arno Hoekstra ging twee keer achter elkaar op eigen terrein de boot in. Twee weken geleden kregen de Zwollenaren met 1-3 op hun broek van HZVV en afgelopen zaterdag ging Berkum met 0-2 onderuit tegen ACV. In die wedstrijd leek Berkum vrijwel direct na de aftrap te gaan scoren maar een knal van middenvelder Björn Bakker belandde op de lat. Hoewel ACV in de loop van het duel sterker begon te spelen hield Berkum een uur lang stand, maar na de 0-1 was het pleit zo’n beetje beslecht en toen het vlak voor het slot ook nog 0-2 werd was dat de genadeklap.

Na een veelbelovende competitiestart zijn de Zwollenaren inmiddels naar een negende plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B gezakt. Een overwinning bij hekkensluiter De Dijk is dus broodnodig voor het team van trainer Hoekstra om weer wat aansluiting te krijgen bij de bovenste ploegen.
De wedstrijd ASV De Dijk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jeen Boringa uit Leeuwarden, die op Sportpark De Dijk aan de Schellingwouderdijk in Amsterdam-Noord om 15.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button