Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Librije’s Winkel stapt op de fiets

Fietskoeriers.nl en Librije’s Winkel werken samen aan schone bezorging

Zwolle – Artikelen uit de webshop van Librije’s Winkel worden per oktober bezorgd op de fiets. Cycloon en Librije’s Winkel hebben hiervoor een samenwerking opgezet. De pakketten worden door fietskoeriers van Cycloon of één van zijn fietskoerierpartners in meer dan 30 steden bezorgd op de fiets. Duurzaam, snel en het past bij de duurzame doelen van Librije’s Winkel.

De Librije kreeg regelmatig de vraag van gasten of zij geen wijn, kruiden, jam of dressing, zoals geserveerd worden in De Librije, konden kopen. Dit leidde tot de opening van Librije’s Winkel in 2005 en enige tijd later de webwinkel. Naast Librije’s Winkel aan het Spinhuisplein 1 in Zwolle en deze webwinkel zijn verscheidene producten op diverse verkooppunten door heel Nederland verkrijgbaar. Om alle producten snel en op een duurzame manier bij de gast te bezorgen, is de winkel een samenwerking aangegaan met Cycloon. Producten op werkdagen voor 16.00 uur besteld, worden de volgende werkdag tussen 18.00 en 22.00 uur bezorgd via het platform Fietskoeriers.nl, een onderdeel van Cycloon.

Samenwerking

“Een fitte fietskoerier die ons pakket bezorgt draagt bij aan de totale merkbeleving van de gast”, aldus Matthias Nieuwland van Librije’s Winkel. “Door de samenwerking met Cycloon kunnen we zorgen voor snelle en duurzame levering via het Fietskoeriers.nl-netwerk, iets wat wij erg belangrijk vinden. Daarnaast zijn Cycloon en Librije’s Winkel Zwolse initiatieven en dat ondersteunen wij van harte.” Ook Nick Vreeswijk, operationeel directeur van Cycloon, is erg te spreken over de samenwerking: “Het is supergaaf dat de webwinkel van dit mooie restaurant kiest voor onze snelle en fitte fietskoeriers! Ik ben er trots op dat wij de pakketten voor Librije’s Winkel landelijk mogen gaan leveren.”

Foto: © Christein van Hoffen

Werkwijze

Een fietskoerier haalt het pakket op bij Librije’s Winkel in Zwolle. Hij brengt het naar de ‘hub’, een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad, aan de Floresstraat 17b. Daar wordt het gesorteerd en vervolgens bezorgt een fietskoerier het de volgende werkdag bij de gast. Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de Zwolse Cycloon-vestiging met een groengasauto naar het sorteercentrum in Amersfoort. Eenmaal gesorteerd gaat het naar de hub in de stad van bezorging. Het laatste stukje is weer voor de fietskoerier die het bij de gast bezorgt. Doordat Cycloon samenwerkt met lokale fietskoerierbedrijven in verschillende steden is er landelijke dekking. De pakketten worden in meer dan 30 steden op de fiets bezorgd en daarbuiten worden ze meegegeven aan een duurzame autokoerierpartner. Hun bestelbusjes zitten dan voller en de uitstoot wordt hiermee beperkt.

Over Cycloon

Cycloon is in 1999 gestart in Groningen als fietskoeriersbedrijf. Inmiddels is Cycloon dé sociale en schone bezorgexpert van Nederland. Vrijwel al het werk op postgebied wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met 31 post- en fietskoeriervestigingen door heel het land is Cycloon een van de grootste Social Enterprises van Nederland en het grootste fietskoeriersbedrijf van Europa. Cycloon heeft een aantal jaar geleden het platform Fietskoeriers.nl opgericht. Dit platform werkt inmiddels samen met 19 collega-fietskoerierbedrijven en is actief in meer dan 30 steden. ‘Fietskoeriers.nl zet een nieuwe standaard in delivery’, aldus de 17-koppige vakjury die dit innovatieve initiatief beloond met de Shopping Awards Game Changer 2017.

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button