Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum blijft vol vertrouwen: ,,We hebben een goede selectie”

Auteur: Giuseppe Rigano

Zwolle – Met een voorlopige twaalfde plek op de ranglijst kan VV Berkum niet tippen aan het succes van vorig seizoen. De Hoofdklasser begon nog redelijk aan de competitie, maar verloor de laatste drie duels voor de winterstop. Trainer Raymond Schuurman, die vandaag bekendmaakte bezig te zijn aan zijn eerste én laatste seizoen in Berkum, blijft echter vol vertrouwen. ,,We hebben veel pech gehad in de eerste seizoenshelft, vaak viel het nét niet onze kant op. Er staat een goede selectie met veel potentieel, ik zie zeker perspectief voor het restant van de competitie.”

,,We geven achterin nog te makkelijk doelpunten weg.  Mede doordat Jason Huisman en Dennis Horstman enige tijd ontbraken, zat er weinig vastigheid in de verdediging. Gelukkig zijn zij weer bij de groep aangesloten”, analyseert Schuurman. ,,Ook kunnen we nog werken aan ons scorend vermogen. Op het middenveld missen we Silvan Kersbergen nog, die is er hopelijk met een paar weken weer bij.” Uit de eerste veertien duels verzamelde VV Berkum vijftien punten, waarmee het vier ploegen achter zich houdt.

De doelstelling in de tweede seizoenshelft is duidelijk voor VV Berkum: Naar boven kijken op de ranglijst. ,,We moeten nóg harder gaan werken, dat is duidelijk”, aldus Schuurman. In de voorbereiding speelt de ploeg uit het tuindorp tegen twee sterkte tegenstanders: HHC Hardenberg en Be Quick 1887. Op 19 januari wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen directe concurrent VV Buitenpost, de nummer tien op de ranglijst. ,,Dat wordt een interessant duel, een lastige ploeg om te bespelen. Eerder dit seizoen hebben we daar met 0-0 gelijkgespeeld. Hopelijk zijn we op ons eigen kunstgras in het voordeel.”

Schuurman maakte vandaag bekend na dit seizoen te vertrekken uit Berkum. De oefenmeester, in het verleden actief bij SV Zwolle, neemt een sabbatical. Hij heeft een drukke baan als directeur bij een VMBO-school in Zeist, ie lastig te combineren is met het trainerschap. ,,En ik wil ook meer gaan genieten van andere mooie dingen in het leven”, besluit hij.

Gerelateerde artikelen

Back to top button