AlgemeenNieuws uit ZwolleUit uw buurtVeeralleeVoorpagina

Beide vermiste dino’s teruggekeerd op hun plek aan de Willemsvaart

Zwolle – In een grijs en miezerig Zwolle doemden zatermiddag rond half vier plotseling twee grote vrachtwagens op. Op de ene truck stond een enorme T-rex dinosaurus samen met een grote graafmachine. Op de andere een indrukwekkende Spinosaurus.

In de motregen draaide de karavaan de Willemsvaart op. Het leek wel een scène uit de film Jurassic Park. Het ging echter om de twee dinosaurussen die eind december voor de ingang van Dinoland werden ontvreemd. Vandaag werden ze door oudejaarsvereniging De Oliebol uit Vledder teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Politie op zoek naar dinosaurussen

Op 19 december 2018 werden de Spinosaurus en T-rex gestolen bij de ingang van het themapretpark in Zwolle. Al snel bestond het vermoeden dat het om een oudejaarsstunt zou gaan. De daders hadden op de ‘plaats delict’ een bordje achtergelaten met de ludieke tekst: ‘ Het werd ons te koud aan de piele. Wij zijn op zoek naar meer fossielen.’ Desondanks ging de Zwolse politie toch op zoek naar de verdwenen vleeseters.

Dinosaurussen duiken op in Vledder

In de Nieuwjaarsnacht doken de dino’s op in het centrum van Vledder. Het bleek een oudejaarsstunt te zijn van oudejaarsvereniging De Oliebol uit het Drentse dorp.

Dinoland besloot geen aangifte bij de politie te doen van de diefstal op voorwaarde dat de oudejaarsvereniging de prehistorische giganten ongeschonden terug zou brengen. Voor ‘straf’ moest de oudejaarsvereniging een geldbedrag schenken aan dierenopvang Flappus.

Dinosaurussen terug op de oude plek

De dinosaurussen werden vlotjes door de graafmachine, die op de vrachtwagen bleef staan, op de sokkels gehesen. De leden van De Oliebol draaiden de bouten en moeren weer stevig vast terwijl mensen van Dinoland toekeken. “We zijn er blij mee dat ze weer terug zijn. Desondanks keuren we af wat er gebeurd is. Het moet beslist niet nog eens gebeuren,” aldus Dinoland.

Fiona Dinkelberg van Flappus kijkt lachend toe hoe de Drentenaren de klus klaren. Ze heeft ook alle reden om te lachen. De mannen van De Oliebol roepen haar omdat ze een cheque van 150 euro willen overhandigen. Direct daarna krijgt ze nog een cheque van 350 euro van Dinoland. Het themapark had dit bedrag uitgeloofd voor de gouden tip. Omdat ze het niet hoefden uit te keren is besloten om het te schenken aan de dierenopvang.

“Wij zitten midden in een grote verhuizing,” vertelt Dinkelberg. “Het geld is meer dan welkom op het moment.”

Ikea Zwolle

Het is niet de eerste keer dat er iets verdwijnt uit Zwolle en weer wordt teruggebracht door de oudejaarsvereniging uit Vledder. Twee jaar geleden werd een enorme hobbel-eland van het buitenterrein bij de IKEA op Hessenpoort ‘geleend’ als stunt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button