Voorpagina

Beginnende bestuurder gaat met 180 km/u de fout in

Zwolle – Vanmiddag reed een automobilist met meerdere jongemannen in de auto over de A28 tussen Staphorst en Zwolle met snelheden rond 180 km/u i.p.v. de toegestane 100 km/u
Het was druk op de weg maar als er even ruimte was, werd er flink gas gegeven met de GTI. Omdat de bestuurder de onopvallende (politie)motor toch niet helemaal vertrouwde, werden er een paar vreemde manoeuvres gemaakt. Het leek o.a. of de bestuurder het terrein van de Shell op reed, maar ging plotseling via het puntstuk toch weer de hoofdrijbaan op.

Bestuurder, een 20 jarige Rotterdammer, staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kwam vaker voor ter zake verkeersgedrag en was een jaar geleden zelfs gewaarschuwd dat hij nog eens naar het CBR gestuurd zou worden voor een cursus als hij zo door zou gaan met zijn onveilige rijgedrag.

Deze waarschuwing is nu omgezet naar een daadwerkelijke mededeling naar het CBR. Of het bij een cursus blijft is onbekend. Dit is namelijk zijn tweede strafpunt dus grote kans dat het rijbewijs geschorst gaat worden. Echter eerst zal het OM met deze casus aan de gang gaan. Gezien de recidive zal hij een ontzegging krijgen van vier maand en moet hij een forse geldboete betalen maar uiteraard is dat niet aan ons maar aan de officier van justitie en/of de rechter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button