KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

BC038 verbindt businessclubs tot breed zakelijk sportnetwerk

Zwolle – Het meest actieve netwerk van de regio. Met die slogan heeft de voormalige sponsor- en businessclub van Landstede Hammers zich dit jaar verbreed tot BC038. Een zakelijk sportnetwerk dat zich naast basketbal ook verbindt aan de Regio Zwolle Volleybaldames en de Turnacademie Regio Zwolle. BC038 wil daarmee doorgroeien naar een brede netwerkclub waarin ondernemen, sport en activiteiten samengaan.

Veel ondernemers hebben iets met sport, zegt Peter van Gulik, één van de drie bestuursleden van BC038. Ze beoefenen het zelf, kijken het graag of laten zich inspireren door een enthousiaste trainer of sporter. Vaak willen ze zich ook aan een vereniging of club verbinden en doen dat door te sponsoren of op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. BC038 wil dat graag faciliteren, zegt hij.

En dan niet voor één sport, maar voor meerdere. ‘Wij verbinden in feite verschillende businessclubs met elkaar tot een breed zakelijk sportnetwerk.’ En dan van die regionale sportclubs die wél grote ambities hebben (‘op landelijk niveau meedraaien’), maar net niet groot genoeg zijn om een zelfstandige businessclub te laten groeien.

Naast Van Gulik zitten Eric Krabbe en Thomas van der Staak in het bestuur. Op dit moment heeft BC038 zich al verbonden met Landstede Hammers, Regio Zwolle Volleybaldames en Turnacademie Regio Zwolle. ‘Maar er is zeker ruimte voor meer ambitieuze clubs en zeker voor enthousiaste ondernemers’, zegt Krabbe. Ondernemers die zich aansluiten, worden donateur van de stichting BC038. En dat heeft zo zijn voordelen. Elk lid kiest namelijk een van de sportclubs en doneert daaraan vervolgens automatisch 60% van zijn jaarlijkse bijdrage. ‘Zo ondersteun je langdurig, weten clubs waar ze aan toe zijn en maak je mee mogelijk dat zij zich verder kunnen ontwikkelen.’ Dat BC038 een stichting is met ANBI-status, maakt het daarnaast voor de ondernemer ook nog eens fiscaal aantrekkelijk.

BC038 heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot hét zakelijke sportnetwerk van de regio, zegt Van Gulik. Waar sportminnende ondernemers in een informele sfeer met elkaar verbinden. Onder meer door jaarlijks zo’n twaalf tot vijftien activiteiten en evenementen te organiseren, vooral gerelateerd aan sport. BC038 staat open voor nieuwe ondernemers en ook voor goede ideeën, zegt hij. ‘Helemaal als ze netwerken en genieten van sport graag combineren!’

Gerelateerde artikelen

Back to top button