Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Maxen uit heel Nederland racen voor één dag als Verstappen

Iedereen die ‘Max’ heet mocht gratis karten op Kartcentrum Zwolle

Zwolle – Een drukte van jewelste zaterdagmorgen bij Kartcentrum Zwolle, er reden namelijk tientallen Maxen van jong tot oud op de kartbaan. Eerder was iedereen die Max heet of in zijn naam heeft, opgeroepen om deze zaterdagochtend gratis te komen karten. Zo wanen zij zich voor een dag als Max Verstappen. Eigenaar Christiaan Snoek heeft deze actie in aanloop naar de Grand Prix van Nederland in het leven geroepen aangezien het voor velen niet mogelijk is om de race bij te wonen. De Max die in de ochtend de snelste tijd neerzet, wint een testsessie bij PDB-racing.

Karten leeft in Nederland meer dan ooit door het succes van Max Verstappen. De beroemde coureur, die ooit begon met karten, maakte de sport in Nederland extra populair. Nu de Grand Prix van Nederland voor de deur staat, maar velen hier niet bij kunnen zijn omdat men geen tickets heeft, deed dit eigenaar van Kartcentrum Lelystad & Kartcentrum Zwolle, Christian Snoek, aanzetten tot actie.

“Iedere racefan heeft de droom om zich een echte coureur te wanen. Met deze actie hoop ik dat we dit voor een keer waar kunnen maken. Jong, oud, jongen, meisje, ervaren of onervaren: iedereen die Max, Maxime of Maximilian heet of een andere variant van ‘Max’ in zijn naam heeft, was zaterdag welkom om te komen racen. Tevens is deze ochtend de laatste zaterdag van de zomervakantie en ik hoop dat we met deze actie een leuke afsluiter hebben om er weer vol gas tegenaan te gaan op school of op het werk.”

Snoek vervolgt: “ De Max, Maxime of wie dan ook met Max in zijn naam die deze ochtend de snelste tijd neerzet, wint een testsessie bij PDB-racing. Dit is de raceteam waar ook ooit Jos Verstappen, Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas zijn begonnen met hun carrière. Wie weet spotten we wel een nieuwe Max Verstappen. En om verwarring te voorkomen, rijdt iedereen natuurlijk met zijn achternaam!” Zwollenaar Max Dieckmann zette uiteindelijk de snelste tijd neer.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren