EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Babyvoedingfabrikant Nutrition vestigt zich op Hessenpoort

Zwolle – Het bedrijf Dutch Nutrition Holding B.V., dat uit hoogwaardige poedervormige grondstoffen kindervoeding, zuigelingenvoeding en medicinale voeding vervaardigt, vestigt zich op bedrijventerrein Hessenpoort. Op 29 maart 2018 werd het hoogste punt bereikt van de bouw van de nieuwe fabriek. De gemeente is blij met de nieuwkomer, die op termijn werk zal bieden aan zo’n 30 mensen.

Dutch Nutrition Holding B.V. vervaardigt uit hoogwaardige grondstoffen als melkpoeders, vitamines en mineralen, Nederlandse kwaliteit zuigelingenvoeding. Deze voeding wordt zorgvuldig verpakt en gaat vervolgens per zeecontainer naar een haven om zo wereldwijd te kunnen worden vermarkt. Wethouder René de Heer is verheugd: “Wij zijn blij dat na Wehkamp en DHL opnieuw een internationale speler van belang hier een fabriek aan het bouwen is. Dutch Nutrition Holding B.V. onderstreept met zijn keuze het grote belang van Hessenpoort als grootschalig en strategisch bedrijventerrein voor de Regio Zwolle. De goede bereikbaarheid van Hessenpoort is daarbij zeker een belangrijke factor geweest. Daarnaast voegt Dutch Nutrition Holding B.V. diversiteit toe aan Hessenpoort, naast belangrijke takken als distributie, transport en automotive. Het bedrijf zal gebruik maken van verschillende toeleveranciers uit Europa, waaronder Nederland. Om al die redenen is het een prachtige aanvulling voor ons bedrijfsleven!”

Gunstige ligging en schone omgeving

De bouw van de nieuwe fabriek is in september 2017 gestart en moet in augustus 2018 gereed zijn. De fabriek is gevestigd aan de Bohemenstraat. De keuze viel op Hessenpoort vanwege de gunstige ligging direct aan de A28, de schone omgeving en de centrale ligging van Zwolle voor zowel het personeel als de distributie van goederen. De nieuwe onderneming moet binnen twee jaar aan zo’n 30 mensen werk bieden.

Over Dutch Nutrition Holding B.V.

Dutch Nutrition Holding B.V. is een jonge, internationale speler op het gebied van kindervoeding, zuigelingenvoeding en medicinale voeding. De kwalitatief hoogwaardige producten van Dutch Nutrition Holding B.V. worden wereldwijd geëxporteerd en geconsumeerd. De nieuwe productielocatie voldoet aan de hoogste hygiëne en veiligheidseisen en is ingericht om maximale flexibiliteit in het productieproces te kunnen bieden.

Topwerklocatie Hessenpoort

Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 uitstekend bereikbaar en toekomstbestendig.
Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren