Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Video – PEC Zwolle boekt mooie overwinning op Levante UD

Video: Evert Jan Pasman

Zwolle – Op de biljartlaken van VV Wijthmen heeft PEC Zwolle zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen van Levante UD. De Zwolse doelpunten werden gemaakt door Leemans en Genreau (2x).

Het duel begon een half uur later dan gepland, aangezien de regen met bakken naar beneden kwam. Vanaf de aftrap nam PEC Zwolle het initiatief. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden. Zo wist Vito van Crooij met een goede individuele actie zich vrij te spelen, maar hij vond de Spaanse doelman op zijn weg. Niet veel later was het Mike van Duinen die een goede individuele actie besloot met een hard schot, dat rakelings langs de paal vloog. Ook Zian Flemming deed vervolgens een duit in het zakje. Zijn vrije trap van ruim 30 meter vloog net naast. Met nog tien minuten te gaan, wist PEC Zwolle dan toch het net te vinden. Mike van Duinen legde de bal of op Clint Leemans, die met een beheerst schot in de verre hoek raak schoot.

Na de rust kwam Levante al snel op gelijke hoogte. Invaller Rochina legde vanaf de zestienmeterlijn aan voor een schot, dat via de vingertoppen van Mickey van der Hart in de kruising verdween. PEC Zwolle, waar veel spelers de volle negentig minuten volmaakten, herpakte zich al snel. Enkele mooie combinaties leverde nog geen treffers op, totdat Zian Flemming het van afstand probeerde. De Spaanse doelman liet de bal glippen, waarna Denis Genreau er als de kippen bij was om de Blauwvingers weer op voorsprong te schieten. Niet veel later loopt de score nog verder op. Een voorzet van Kingsley Ehizibue, een subtiel overstapje van Younes Namli en wederom Genreau die doeltreffend uithaalt: 3-1. De Spanjaarden eindigen de wedstrijd ook nog met z’n tienen, nadat doelpuntenmaker Rochina met een onbesuisde tackle Genreau tegen de vlakte werkt.

Voor PEC Zwolle resten nog twee weken van voorbereiding. Aanstaande zaterdag speelt het team van John van ’t Schip de laatste oefenwedstrijd van de campagne. Om 16.00 uur is RKC Waalwijk de tegenstander in het MAC3PARK stadion.

Scoreverloop:
’36 Leemans 1-0
’46 Rochina 1-1
’61 Genreau 2-1
’85 Genreau 3-1

Opstelling PEC Zwolle: Boer (‘46 Van der Hart); Ehizibue, Marcellis, Lachman, Van Polen; Thomas, Leemans (’74 Hamer), Flemming; Genreau, Van Duinen en Van Crooij (’58 Namli).

Opstelling Levante: Vegas, Chemra, Morales, Coke, Cabaco, Joan, Luna, Jason, Campana, Pepelu en Delgado.

Gerelateerde artikelen

Back to top button